Kada je u pitanju stiliziranje kose prošla godina je bila prepuna raznih trendova. Od kose obojane u nijanse duginih boja do ombre načina bojanja kose. Prema popularnoj društvenoj mreži Pintrest ovogodišnji trend broj 1 za frizuru popriličan je odmak od spomenutih stilova

 

Čini se kako je prirodan izgled kose itekako poželjan u 2017. godini. Naime, ove godine naglasak je na frizurama koje za oblikovanje ne zahtijevaju korištenje topline. Tako da odložite peglu ili uvijač sa strane i prigrlite svoju prirodnu teksturu kose.

Ove godine je naglasak na prirodnom izgledu kose stoga izbjegavajte pretjerano korištenje topline kod stiliziranja frizure

Naravno, u hladnijim mjesecima za sušilom za kosu jednostavno morate posegnuti. No, tada nemojte koristiti četku za izvlačenje kose ako imate valovitu ili kovrčavu kosu već njegujte kosu s proizvodima koji će vam pomoći kako biste dodatno naglasili prirodan izgled vaš kose.

Frizerka Nikolina Perković podijelila je s nama nekoliko savjeta na kojima će vam kosa biti zahvalna.

Valovita kosa
Ako je kosa valovita na nju treba nanijeti pjenu ili sprej za kosu s morskom soli tako da se blago učvrsti te je sušiti uz pomoć difuzora za sušilo za kosu kako bi se toplina raspršila, napominje Nikolina.

Ravna kosa
Ravna kosa zahtjeva isto ili pjenu ili proteinski sprej, marokansko ulje, mlijeko za njegu. Odnosno sve ono što će kosi dati sjaj, elastičnost i volumen. Tijekom sušenja ravnu kosu s četkom treba gladiti kako bi se zatvorile kutikule i ostvario što prirodniji izgled, kazuje Perković.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju