Gubljenje kilograma moguće je bez odricanja i vježbanja ako se osoba posveti brojanju kalorija. Svojim primjerom to je pokazala i ova mlada djevojka iz Amerike, čija je priča o mršavljenju postala pravi hit na Instagramu

Rebecca je 24 godina stara diplomirana kriminalistica, koja je u manje od godinu dana izgubila 30 kilograma. Zahvaljujući profilu na Instagramu kojeg prati više od 30 tisuća ljudi, zgodna Rebecca svojim je primjerom nadahnula mnoge žene koje vode bitku s kilogramima.

Kada želiš proći test, učiš za njega. Kada želiš kupiti kuću, štediš novac. Kada želiš smršavjeti, radiš na tom cilju svaki dan, odbijaš kolačiće, hranu iz dostave i besplatne slatkiše u uredu.

Odlučuješ donositi bolje prehrambene odluke za svoju budućnost. Riječ je o promjeni životnog stila, pa ne očekuj da ti bude lako I da ćeš vidjeti rezultate preko noći. Ništa se ne mijenja, ako nisi spremna promijeniti se.'

Gubitak kilograma zgodna Rebecca ponajprije zahvaljuje brojanju kalorija. Iako nije presretna zbog potrebe da svaki obrok razdijeli na manje dijelove i njene kalorijske vrijednosti, ovaj joj je process omogućio da jede raznoliku hranu bez većih odricanja.

Na njenom jelovniku tako se mogu naći visokokalorične namirnice koje kombinira s manje kaloričnom hranom. Hamburger će pojesti u ‘pecivu’ napravljenom od klobuka gljiva, krumpiriće će ispeći sama i pojesti sa povrćem pripremljenoj na pari, a čokoladu će staviti u jutarnju zobenu kašu. 


Važno je iskombinirati obrok koji ne premašuje 500 kalorija, a obično se vrijednosti kreću između 400 I 450 kalorija za ručak ili večeru.

Najčešće je riječ o obrocima s visokim postokom proteina, te malim dozama ugljikohidrata, kao što su tvrdo kuhana jaja s mahunama ili juneći gulaš s kuhanom brokulom i cvjetačom, te slične kombinacije.


Uz stalni nadzor hrane koju konzumira, tu je potreba za redovitom vježbom koja joj nije draga. Rebecca prednost zato daje brzoj šetnji s kojom na ovoj način prijeđe I do 5 kilometara dnevno.

Kada je ljudi pitaju što ju je motiviralo za promjenu životnog stila, ali I kako ostaje motivirana za zdraviji način prehrane, Rebecca će reći: ‘Bila sam umorna od stalnog osjećaja umora, I činjenica da sam debela prijateljica. Umorna sam bila od biranja odjeće koju zapravo nisam željela nositi.

Tratila sam godine mrzeći samo sebe, I iskreno jednog jutra sam se probudila I shvaitla da sam spremna za nov početak. Gubitak kilograma ima više veze s mentalnim borbamam nego sa izbjegavanjem konzumacije čokolade. I kao mršavica I dalje imam svojim kriznih dana, ali previše sam uložila truda da bih sada posustala.'

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju