Bruce "The Boss" Springsteen, američka glazbena legenda rock 'n' rolla, danas će u društvu svojih najmilijih proslaviti 71. rođendan.

Galerija Bruce Springsteen i Patti Scialfa Bruce Springsteen i Patti Scialfa u braku su od 1991. godine Patti je 1984. godina postala članica Bruceovog E Street Banda +1 Julianne Phillips udala se za Brucea 1985. godine

Među njima će sigurno biti i Patti Scialfa, 67-godišnja Bossova supruga i njegova vjerna suradnica.

Patti je postala članica Springsteenova E Street Banda 1984. godine, nekoliko dana prije početka njegove turneje "Born in the U.S.A.", a svoj prvi nastup s bendom odradila je 29. lipnja u Minnesoti.

Između dvoje glazbenika odmah se rodilo prijateljstvo, a mnogi će danas reći da je i kemija između njih odmah bila vidljiva. Međutim, samo tri mjeseca kasnije Springsteen je u Los Angelesu nakon svog koncerta upoznao glumicu Julianne Phillips.

Lijepa i samozatajna 24-godišnjakinja odmah je zapela za oko 35-godišnjem rokeru, a ni ona nije mogla sakriti svoje simpatije prema glazbeniku. Ljubav je brzo planula i samo osam mjeseci kasnije par je počeo planirati vjenčanje.

Bruce je bio u braku s Julianne Phillips kad je započeo vezu s Patti Julianne Phillips udala se za Brucea 1985. godine (Foto: Profimedia)

Julianne nije željela veliku svadbu popraćenu medijskom pompom, pa su se odlučili oženiti usred tjedna u malenom gradiću Lake Oswego, gdje su živjeli njezini roditelji.

Sudbonosno "da" u tajnosti su izrekli 13. svibnja 1985. godine, samo nekoliko minuta iza ponoći u lokalnoj crkvici, a potom su sa svojih 40 uzvanika slavili u domu Julianninih roditelja.

Iako se njihova veza mnogima činila idilična, nakon ulaska u brak bila je sve samo ne to.

Ja jednostavno nisam znao kako biti suprug, kazao je jednom prilikom Bruce. U svojoj autobiografiji "Born to Run" otkrio je da su ga odmah počele opsjedati negativne misli o braku. Springsteen se nije znao posvetiti predanom obiteljskom i ljubavnom životu, ali o tome nije razgovarao sa suprugom. Bio sam prestrašen, ali nisam želio i nju prestrašiti, priznao je.

Sve veze prije Julianne prekidao je nakon dvije-tri godine jer nije želio biti ničiji suprug, ali odjednom se našao u braku i počeo ga sam sabotirati.

Bruce Springsteen (71) Sedam muškaraca starijih od 60 kojima upola mlađi frajeri nisu ni do koljena

Steve McQueen i Ali MacGraw Steve McQueen i Ali MacGraw: Žena koju je legendarni zavodnik volio do zadnjeg daha

Jedne večeri, dok sam sjedio nasuprot svoje lijepe žene u skupom losanđeleskom restoranu, unutar moje glave tiho su se formirale misli. Držali smo se za ruke i pričali uz svjetlo svijeća, a dio mene pokušao me uvjeriti da me ona jednostavno želi iskoristiti kako bi napredovala u karijeri. To nije moglo biti dalje od istine. Julianne me voljela i nije imala ni jednu jedinu eksploatatorsku ili zlu kost u svom tijelu, napisao je Bruce u autobiografiji.

Nije znao kako razgovarati s Julianne, ali zato je lako mogao komunicirati s - Patti.

Ove godine poznati rokerski par proslavio je 28. godišnjicu braka.

Šuškanja o tome da Bruce ima aferu s članicom svog benda postajala su sve glasnija, a nevjerojatna kemija koja je vladala između njih na pozornici dala je naslutiti da to ipak nisu samo tračevi.

Prema priznaju glazbenikovih prijatelja, Julianne nije shvaćala da je Patti postala njezina konkurencija. Uvijek je podupirala Patti. Čitala je pisma Bruceovih obožavatelja i kada bi netko spomenuo Patti, odmah bi to pokazala suprugu. S obzirom na to da je ona bila jedina žena u bendu, Julianne je vjerovala kako je zbog toga u podređenom položaju i poticala je supruga da Patti daje više prostora na pozornici.

Patti je 1984. godina postala članica Bruceovog E Street Banda Patti je 1984. godina postala članica Bruceovog E Street Banda (Foto: Guliver/CoverImages)

On ju je poslušao, ali Patti je dao i više mjesta u svom ljubavnom životu. Javna tajna o njihovoj aferi dobila je službenu potvrdu 1988. godine kada su Bruce i Patti uhvaćeni kako izmjenjuju nježnosti na balkonu jednog rimskog hotela. Paparazzi su sve zabilježili, a Springsteen se našao usred skandala.

Čim sam shvatio koliko je to između mene i Patti ozbiljno, sve sam priznao Julianne, ali nije bilo lijepog načina da to izvedem. Znao sam da ću povrijediti osobu koju volim. Inzistirao sam na tome da naš razvod ostane privatna stvar i zato nismo dali nikakvo priopćenje medijima, ali to je samo izazvalo dodatnu bol, senzacionalizam i skandal kada je vijest procurila u javnost. Ionako tešku stvar tako sam nepotrebno učinio još težom.


Bilo mi je stalo do Julianne i njezine obitelji, a način na koji sam sve to odradio nešto je zbog čega dan danas žalim. Julianne je bila mlada, njezina karijera tek je počinjala, a ja sam s 35 godina samo djelovao kao ostvaren i razumno zreo muškarac. Iznutra sam bio emotivno zakržljao i nedostupan. Ona je diskretna i pristojna žena koja se s puno vjere nosila sa mnom i mojim problemima, ali na kraju dana nismo znali kako dalje. Stavio sam je u iznimno tešku situaciju, iznevjerio je kao muškarac i partner, priznao je Bruce.

Bruce Springsteen i Patty Scialfa Bruce Springsteen i Patti Scialfa (Foto: AFP)

Kad je njihov razvod bio finaliziran, Springsteen je počeo živjeti s Patti: Imala je razumijevanja za to tko sam i što sam, razumijevanja za moje životne odluke. Poznavala je te male uvrnute dijelove moje osobnosti, znala je kako se odnositi prema njima i kako živjeti sa mnom bolje od mojih prijašnjih partnerica.

Par se naposljetku oženio 1991. godine i u braku su dobili troje djece, kćer Jessicu Rae te sinove Sama Ryana i Evana Jamesa.

Veliku dozu razumijevanja Patti je pokazala i 2010. godine kada su američki mediji počeli brujati o Bruceovoj aferi s tada 45-godišnjom Ann Kelly, udanom kućanicom i majkom iz New Jerseyja.

Springsteen i Ann upoznali su se u lokalnoj teretani 2005. godine, a baš kao i u slučaju afere s Patti, ta veza bila je javna tajna o kojoj se pričalo u svakom kutku New Jerseyja.

Ta informacija možda ne bi ni došla do medija da Annin suprug Arthur Kelly nije podnio zahtjev za razvod u kojem je jasno naveo zbog čega se želi razvesti. Točnije, zbog koga.

Mediji su se dočepali spisa prepunih detalja o vezi Bossa i Ann, uključujući i onaj da ju je vlastiti otac molio da prekine aferu i spasi svoj brak.

Ann i Arthur naposljetku su se rastali, ali brak Patti i Brucea preživio je taj preljub. U vrijeme izbijanja skandala Springsteenov glasnogovornik nije imao nikakav komentar na upite medija o neugodnoj situaciji, ali jedan od njegovih prijatelja anonimno je dao kratku izjavu za New York Post, koji je prvi prenio vijest o aferi: Bruce i Patti i dalje imaju sjajan brak te su posvećeni jedno drugome i svojoj djeci.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju