Nitko ne bi rekao da su Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan u vezi već 25 godina. Irski glumac i njegova 11 godina mlađa supruga ponašaju se poput tinejdžera. Drže se za ruke (čak i kad voze bicikle), ljube se u javnosti te razmjenjuju nježnosti na brojne druge načine.

Galerija Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 2 Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 5 Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 5 +6 Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 4
Pitate li upućene kako im se dogodila ljubav, odgovorit će vam da je za sve "kriv" Sam iz "Kafića uzdravlje", odnosno glumac Ted Danson koji je utjelovio taj popularni televizijski lik.

U travnju 1994. godine urednici s televizijske kuće NBC poslali su mladu novinarku Keely Shaye Smith da napravi intervju s njim u turističkom mjestu Cabo San Lucas u Meksiku. Ted Danson u je zadnji čas morao odletjeti zbog posla, a razočarana 29-godišnjakinja otišla je na jednu zabavu na plaži da se razvedri.

Tamo je upoznala markantnog Irca. Ostalo je, kažu, povijest.

Bio je zanosan. Visok, crn, zgodan – bio je sve ono što bi većina smatrala privlačnim. Imao je i nestašan sjaj u očima, pomislila sam – wow, wow, kasnije je priznala Keeyl Shaye Smith magazinu People. Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 3 Par često izmjenjuje nježnosti u javnosti Foto: Guliver / Coverimages

Iako je Pierce Brosnan još uvijek žalovao za svojom prvom suprugom Cassandrom Harris, koja je tri godine ranije umrla zbog tumora na jajnicima, pozvao je Keely na prvi spoj nekoliko dana kasnije.

Keely i Pierce sjedili su na plaži, gledali u zvijezde, držali se za ruke i razmjenjivali svoje životne priče do 3 sata ujutro. Nisu željeli žuriti ni s čim. No markantni Irac ubrzo je shvatio da ne može živjeti bez nje.

Gdje god sam otišao, jako mi je nedostajala, priznao je 2001. godine magazinu People. Slao joj je avionske karte i molio je da mu se pridruži na snimanjima, a pogotovo nakon što je postao planetarno popularan 1995. godine nakon što je izašao film "Zlatno oko", u kojem je po prvi put utjelovio agenta Jamesa Bonda.

Bili smo stvoreni jedno za drugo, dodao je glumac.

Par je 1997. godine dobio svoje prvo zajedničko dijete - sina Dylana, a četiri godine kasnije Keely je rodila i sinčića Parisa. Zajednički su odgajali i njegovo troje djece iz prvog braka: Seana, Christophera i Charlotte. Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 3 Keely i Pierce sa sinovima Parisom i Dylanom Foto: Getty Images
Iako se slavni Irac zavjetovao nakon smrti nakon prve supruge da se više neće ženiti, ipak je odlučio na trajniji način vezati se za Keeyle Shaye. Sudbonosno da izgovorio joj je 4. kolovoza 2001. godine u opatiji Ballintubber u irskom okrugu Mayo pred stotinjak gostiju.

Volim njezinu vitalnost, njezinu strast. Ona ima snagu bez koje ne bih mogao živjeti. Kada me Keely pogleda, potpuno me očara, priznao je za Independent.

Keely je velika zagovornica ekologije, a sa suprugom je radila na inicijativi da se spriječi gradnja solane u meksičkoj laguni San Ignacio, kao i vađenje prirodnog plina s obale u Malibuu. Zajednički su napravili i film o zagađenju prekrasnog havajskog otoka Kauai.

Iako prosječni brakovi u holivudskoj tvornici snova rijetko kad potraju duže od nekoliko mjeseci ili nekoliko godina, Pierce i Keely dokazuju da je moguće biti u predanoj vezi četvrt stoljeća. Štoviše, njihova duga veza temelji se na iskrenosti, razumijevanju i bliskosti.

Nisam mislio da ću pronaći ljubav drugi put u životu. Keely je glavni oslonac naše obitelji i mojeg života i svaki joj dan kažem da je volim. Govorim joj da je prekrasna i da bez nje ne bih ništa mogao učiniti, priznao je glumac za Mirror.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju