Bez obzira na to s kakvom upalom imate problema, u njezinom ublažavanju i liječenju pomoći će vam pravilna prehrana

Razne upale ponekad su rezultat bakterijskih ili virusnih infekcija, a ponekad upalni procesi nastaju kao odgovor našeg imunosnog sustava na stres ili druge zdravstvene probleme.

Bez obzira na to s kakvom upalom imate problema, u njezinom ublažavanju i liječenju definitivno će vam pomoći pravilna prehrana.

Danas vam donosimo plan obroka za jednodnevnu dijetu koja sadrži veliku količinu namirnica s anti-upalnim djelovanjem koje mogu brzo smiriti organizam i djelovati direktno na upaljeno područje.

Pročitajte jelovnik za jednodnevnu anti-upalnu dijetu.

DODATNI SAVJETI:

1. Započnite dan nezaslađenom crnom kavom ili zelenim čajem. Stručnjaci su dokazali da kava smanjuje CRP, protein povezan s upalama u tijelu. AKo ne volite kavu, zamijenite je šalicom zelenog čaja koja ima jednak učinak na CRP.

2. Izbjegavajte umjetne šećere. Ako je vaša upala rezultat bakterijske infekcije, bakterije koje ju uzrokuju hranit će se unešenim umjetnim šećerima, a vaša upala neće nestati.

3. Odmarajte. Morate pronaći vremena za osamljivanje, san i općeniti odmor jer ćete jedino tako izbaciti iz sebe stres koji potpomaže upalne procese u tijelu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju