DORUČAK: Napitak za čišćenje
4 dcl vode
1 čajna žlica matcha praha
1 čajna žlica kurkume
¼ čajne žlice đumbira u prahu
1 čajna žlica kokosovog ulja
Priprema: Ručno ili u blenderu dobro povežite sve sastojke. Stavite ih u zdjelu i zagrijte na temperaturi srednje jačine.
RUČAK: Salata od tune
1 manji odrezak svježe tune
pola avokada
3 stabljike celer, sitno nasjeckane
1 manja glavica zelene salate
2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
3 žlice maslinovog ulja
sol i papar po želji
Priprema: Namažite odrezak tune maslinovim uljem i ispecite na grill tavi ili u prikladnoj zdjeli. Kada je tuna gotova, pustite je da se malo ohladi. Za to vrijeme operite i narežite salatu, celer, kopar i avokado. Prstima raskomadajte tunu na sitnije komadiće i ubacite u pripremljeno povrće. Začinite solju, paprom i maslinovim uljem.
VEČERA: Juha i pečena cvjetača
Sastojci za juhu:
1.5 l pilećeg temeljca
1 mala šalica nasjeckanog luka
1 mala šalica nasjeckane mrkve
2 manje tikvice narezane na tanke rezance
3 češnja češnjaka, zgnječenog
1 šalica kuhanog pilećeg mesa
2 žlice kokosovog ulja
malo soli
malo naribanog svježeg đumbira
Priprema: Dinstajte luk i mrkvu na kokosovom ulju dok ne omekšaju. Zalijte temeljcem i pustite da zavri. Kada su mrkva i luk dovoljno mekani, ubacite tikvice u juhu. S posebnim rezačem možete napraviti i rezance iz svojih tikvica. Naposljetku dodajte zgnječeni češnjak, đumbir i kuhanu piletinu, lagano posolite, prokuhajte još pet minuta i maknite s vatre.
Sastojci za pečenu cvjetaču:
1 glavica cvjetače
2 čajne žlice kurkume
2 velike žlice maslinovog ulja
malo soli
Priprema: Glavicu cvjetače razdvojite na sitne komade koje potom operite u vodi. Pustite da se cvjetača malo procijedi pa je posolite, pospite kurkumom i maslinovim uljem te dobro promiješajte. Rasprostrite cvjetaču na protvan obložen papirom za pečenje te pecite na 180 stupnjeva Celzijevih.
UŽINA ILI MEĐUOBROK: Svježe borovnice