Uskrs je pred vratima pa nam se bliži trenutak kad ćemo krenuti s dekoracijama u proljetnom stilu. Rascvjetani aranžmani, šarena jaja, uskrsni zečevi i slamnata gnijezda, samo su neki od tradicionalnih ukrasa koji se uklapaju u proljećem obojenu sliku Uskrsa.

Ovo doba godine je savršeno vrijeme kad možete probuditi kreativca u sebi, a mi vam donosimo ideju kako uskrsne pisanice te malo tempere i papira pretvoriti u prekrasnu uskrsnu dekoraciju. Ovu dekoraciju možete napraviti u svega nekoliko minuta, a možete uključiti i klince kojima će ovo zasigurno biti zanimljiva igra.

Što vam je sve potrebno?

  • Pisanice
  • Tempere i akrilni flomaster
  • Deblji papir ili karton
  • Pištolj za vruće lijepljenje

Postupak izrade:

  1. Prvo pripremite pisanice. Operite sirovo jaje, posušite ga i prebrišite vaticom natopljenom u alkoholu. Napravite dvije rupice, veću rupicu na užem kraju jajeta, a nešto manju na širem. Prilikom bušenja rotirajte iglu kako ljuska ne bi puknula. Iglu gurnite dublje kako bi probili žumanjak, tako će ga biti lakše ispuhati. Pušite kroz manju rupicu sve dok sav sadržaj ne iscuri. Pisanice obojite temperama i pustite da se boja osuši dok pripremate papir. 
     
  2. Od nešto debljeg papira ili kartona pripremite stalak i uši. Za stalak izrežite papir da bude dugačak oko 10 cm i širok oko tri prsta. Spojite krajeve kako bi dobili okruglu konstrukciju nalik kutijici bez dna. Papir izrežite i u obliku zečjih ušiju.
     
  3. Na kraju pisanice postavite na stalak, flomasterom nacrtajte zečiće, a pištoljem za vruće lijepljenje spojite uši. Kako se ne bi vidjelo ljepilo, preko ušiju postavite papir koji ste pripremili na isti način kao i stalak. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju