Jednostavni kratki trikovi zbog kojih frizura u roku od niti jedne minute izgleda stotinu puta bolje su ono na što uvijek volimo naletjeti.

Jedan takav trik na Instagramu je podijelila vizažistica i frizerka Emma Chen. Zahvaljujući jednom jednostavnom potezu kosa dobije na volumenu i izgleda lijepo i prozračno.

Iako, naravno, nismo svi vješti kao frizeri, ovo je trik za dodatni volumen koji je lako savladati. Kako je objasnila Emma, ključ za dodavanje volumena i teksture kosi je za početak u oslanjanju na različite oblike koji pomažu u stvaranju dodatne dimenzije.

Jedan od načina na koji to možete učiniti je pomoću alata za oblikovanje kose. Oblikovanje valova u različitim smjerovima primjerice kosi dodaje volumen.

Slika nije dostupna Talijanski bob: Još jedna verzija najpopularnije frizure koju će se pokazivati frizerkama

No, kada je u pitanju uokviravanje vašeg lica i dodatno podizanje kose na scenu stupa - "štipanje".

"Štipanje" odnosno stiskanje dva dijela kose na prednjoj strani glave, kosu podiže od korijena i dodaje joj volumen. Dakle, kada oblikujete željenu frizuru, odradite i spomenuto "štipanje" za dodatni volumen. 

Slika nije dostupna "Začinjena bundeva": Boja kose kojoj se svake jeseni vraćamo

Najbolji dio ovog trika je taj da ne morate nužno biti ispred ogledala kako biste osvježili frizuru. A kako točno "štipanje" o kojem pričamo izgleda u praksi najbolje ćete shvatiti kada pogledate video u nastavku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju