U trenucima kada je prerano za ručak ili večeru i krenete razmišljati o samo jednom ili dva reda čokolade, pokušajte čokoladu zamijeniti s jednim od tri obroka koja donosimo u nastavku.

Osim što su ovi obroci ukusni, oni su i zdravi, uklapaju se u plan gubitka kilograma i "ubit" će želju za prejedanjem.

KRIŠKE JABUKE I MASLAC OD KIKIRIJA

Jeste li već probali ovu kombinaciju? Jabuke su bogate vlaknima i poboljšavaju zdravlje crijeva te smanjuju rizik od srčanih bolesti, dok zdavlju srca pomaže i maslac od kikirikija. Međutim, imajte na umu da je on i jako kaloričan pa ga konzumirajte umjereno.

Jedna srednja jabuka i jedna žlica maslaca od kikirija pružit će vam kombinaciju slatskog okusa i hrskave, kremaste teksture koja ima ispod 200 kalorija.

Sok od bobičastog voća Hladi i brzo je gotov: Napravite zdravu zamjenu za gotove sokove pune šećera

Smmothie može biti odličan saveznik u borbi s kilometrima Saveznik u mršavljenju: Recept za zdravi napitak koji pomaže izravnati trbuščić

GRČKI JOGURT I BOBIČASTO VOĆE

Ova kombinacija čini ukusnu, zdravu i hranjivu užinu. Osim što je bogat izvor kalcija i kalija, grčki jogurt bogat je i proteinima. Bobičasto voće je jedan od najboljih izvora antioksidansa. Kombinacija 100 grama grčkog jogurta i oko 50 grama bobičastog voća imao oko 10 grama proteina i manje od 150 kalorija.

ZRNATI SIR S LANENIM SJEMENKAMA I CIMETOM

Ova kombinacija je nevjerojatno zdrava, a između ostalog pomaže i u gubitku težine. Lanene sjemenke također kontroliraju šećer u krvi, a cimet osim što snižava razinu šećera u krvi, može poboljšati i zdravlje crijeva.

Za obrok koji će imati oko 15 grama proteina i manje od 150 kalorija izmiješajte oko 80 grama zrnatog sira, 15 grama mljevenog lana, pola žličice cimeta i poželji dodajte malo stevije ili nekog drugog zaslađivača.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju