Svakodnevno vježbanje i postupna prilagodba prehrane pravi su put do vidljivih rezultata kojima se itekako možemo ponositi.

Galerija Proteinski sendvič - 7 Uz trenericu Ninu i pravilnu prehranu, do ljeta je lako tijelo dovesti do top-forme Proteinski sendvič - 3 +7 Vježbom čučanj-potisak učvršćuje se guza, a oblikuju bedra i ramena

Nakon raznih dijeta i svakojakih odricanja, na vlastitim greškama naučili smo da se dobri rezultati ne postižu preko noći. Za fit tijelo i dobru formu nije potrebno postati rob striktnih režima zbog kojih će se, ako od njih odustanemo, kile vratiti brzinom munje. Kako odmiče naš 21-dnevni izazov, uz trenericu Ninu polako, ali sigurno svakodnevnim vježbanjem i pravilnim izvođenjem vježbi učimo usvajati zdrave navike na kojima će nam tijelo itekako biti zahvalno.


Ovoga puta donosimo vam vježbu u kojoj se čučnjevima i ramenim potiskom oblikuju i učvršćuju guza, bedra i ramena.

Vježbom čučanj-potisak učvršćuje se guza, a oblikuju bedra i ramena Vježbom čučanj-potisak učvršćuje se guza, a oblikuju bedra i ramena Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – ČUČANJ POTISAK

S obje noge čvrsto stanite na prostirku u široki raskorak s bučicom u desnoj ruci. Lijevu ruku blago savinite u laktu s dlanom položenim na struk. Spuštajte se u čučanj na jednoj nozi oslanjajući se pritom na petu pa spustite bučicu u desnoj ruci k desnoj nozi koja se savija u koljenu pazeći na disanje. Spuštanjem suprotne ruke na nogu udahnite, izdahom se vratite u početni položaj, nakon kojeg izvodite rameni potisak. Vježbu izvodite 30 sekundi na lijevu pa 30 sekundi na desnu stranu. Već nakon nekoliko čučnjeva osjetit ćete kako, dok pumpate guzu, istovremeno jačate unutarnji dio ramena i bedara.

Osim redovitim vježbanjem, tijelo se oblikuje i na tanjuru, a savladati pravilnu prehranu najteži je trening. Pripazite na konzumaciju omiljenih slatkih i slanih grickalica, također smanjite unos ugljikohidrata. Umjesto uobičajenog kruha s kvascem i bijelim brašnom, izaberite zdraviju verziju poput proteinskog kruha sa sjemenkama, koji je svakako zdravija inačica te namirnice koja mnogima stvara prepreke pri gubitku neželjenih kilograma.

Proteinski sendvič - 2 Proteinski sendvič - 2 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Ne morate se odreći omiljenih sendviča, uobičajeni kruh zamijenite proteinskim koji će vas duže držati sitima, nahraniti vaše mišiće i izbrisati osjećaj umora. Obogatite ga PIK Šunkom u ovitku ili PIK Kuhanom šunkom, koje sadrže samo 2 % masnoće, odličan su izbor za sve rekreativce koji žele uživati u ukusnom obroku i pritom paziti na svoju figuru.

U videu pogledajte jednostavnu pripremu ukusnog sendviča koji će vam uskoro postati omiljeni doručak, lagani međuobrok ili večera, a u nastavku vam donosimo i detaljan recept.


RECEPT – PROTEINSKI SENDVIČ


Za kruh:

• 250 g suncokretovih sjemenki
• 60 g bučinih sjemenki
• 100 g lješnjaka
• 300 g sitnih zobenih pahuljica
• 180 g usitnjenih sjemenki lana
• 40 g psilijum ljuskica
• 1 žlica soli
• 1 žlica meda
• 6 žlica maslinova ulja
• 500 ml mlake vode

Za sendvič:

• PIK Kuhana šunka
• krem sir
• dimljeni sir
• krastavac
• rajčica
• klice brokule

Proteinski sendvič - 9 Proteinski sendvič - 9 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Priprema:

1. U pećnici 10-ak minuta tostirajte lješnjak, sjemenke suncokreta i buče pa ih nakon što se ohlade, usitnite u sjeckalici.

2. Tostirane sjemenke i lješnjake stavite u duboku posudu pa dodajte ostale sastojke za kruh i nakon što se tijesto sjedini, mijesite ga oko 5 minuta kako bi se sastojci dobro povezali.

3. Kalup dimenzija 11 x 30 cm (ili neki drugi po želji) obložite papirom za pečenje. Utisnite tijesto u kalup pa ga pospite sjemenkama suncokreta i buče. Kruh pecite na temperaturi od 180 ˚C otprilike sat vremena.

4. Nakon što se kruh ohladi, narežite ga na tanke šnite i započnite pripremu proteinskog sendviča. Prvu šnitu sendviča premažite krem sirom, na nju stavite sloj dimljenog sira, PIK Kuhanu šunku, sloj tanko narezanog krastavca pa rajčice. Pripremu sendviča završite s klicama brokule i preklopite ga drugom šnitom kruha.

  Proteinski sendvič - 1 Proteinski sendvič - 1 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju