Tijekom sniženja često se pomamimo za trendi komadima na račun kojih dobivamo komplimente, ali nakon nekog vremena opet nemamo što obući. Modna blogerica Matea Miljan Rafaj odvela nas je u šoping i pokazala kako stvoriti svoju capsule kolekciju. Stoga na trećem krugu sniženja radije ulovite bezvremenske komade uz koje ćete uvijek izgledati sređeno.

Galerija Klasični komadi sa sniženja u Arena Centru Dolčevita, s.Oliver; Torba, Angels Never Die; Gležnjače, Office Shoes, Arena Centar Hlače, Angels Never Die; Majica, GAP; Arena Centar +13 Hlače, Angels Never Die; Pulover, Kruna Mode; Arena Centar

Za ideju o capsule kolekciji sastavljenoj od klasičnih komada zaslužna je Susie Faux, vlasnica jednog londonskog boutiquea. Taj je termin koristila još 1970-ih, a posljednjih se godina on vratio u rječnik svakog modnog znalca.

Uz kolekciju sastavljenu od bezvremenskih komada koji nisu uvjetovani sezonskim trendovima uvijek ćete imati što obući i pritom dobro izgledati. Takvi komadi dobro će doći onima koji su svoj stil već izgradili, ali i onima koji još ne znaju u kojem smjeru krenuti. Traperice, palazzo hlače, karirana plisirana suknja, bijela košulja, sako i crna dolčevita samo su neki od klasičnih komada koje možete nositi od jeseni do proljeća.

Kod capsule kolekcije važno je da od nje možete izgraditi nekoliko kombinacija. Stoga se kod kupovine vodite time da imate nekoliko odjevnih komada za donji i nekoliko za gornji dio tijela koji se u većini mogu kombinirati. Crne palazzo hlače tako možete nositi uz klasičnu majicu na prugice s tenisicama ili na gležnjače i pulover u žarkoj boji.

Matea Miljan Rafaj izgradila je svoju capsule kolekciju u Arena Centru Matea Miljan Rafaj izgradila je svoju capsule kolekciju u Arena Centru Foto: Nova Studio

Svoju capsule kolekciju modna blogerica Matea Miljan Rafaj izgradila je u Arena Centru. Bezvremenske odjevne komade ulovila je u kultnim trgovinama. Gdje je sve zašla i kako je od desetak odjevnih komada složila sedam kombinacija pogledajte u našem videu.

Odlučite li napraviti svoju capsule kolekciju pri odlasku u šoping pazite da vas ne zaslijepe trendi komadi. Imate na umu da su funkcionalnost i kvaliteta ispred kvantitete, te da ćete sve klasične ulove moći kombinirati s odjećom i dodacima koje već imate u svom ormaru. Također imate na umu kako izgleda vaš tjedan, u kakvom se okruženju nalazite i kakvu odjeću već imate doma. S capsule kolekcijom lako možete stvoriti kombinacije za svaki dan u tjednu.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju