Glumica Carey Mulligan na dodjelu filmskih nagrada BAFTA u središtu Londona stigla je kao nominirana za najbolju glumicu za ulogu u biografskom filmu "Maestro".

Galerija Carey Mulligan Carey Mulligan na dodjeli nagrada BAFTA Carey Mulligan na dodjeli nagrada BAFTA +2 Carey Mulligan na dodjeli nagrada BAFTA

Dan nakon dodjele zaljubljenici u modu pričaju o njezinu savršenom vintage modnom izdanju.

Glumica i njezin stilist Andrew Mukamal odlučili su, naime, oživjeti bezvremenski dizajn modne kuće Dior pa se ona na crvenom tepihu pojavila u rekreaciji Diorove kultne haljine Autriche iz 1951. godine.

Carey Mulligan na dodjeli nagrada BAFTA Carey Mulligan na dodjeli nagrada BAFTA (Foto: Profimedia)

Kao i u slučaju originalne kreacije, radi se o svilenoj Diorovoj toaleti koju krase detalji od pliša. Gornji dio haljine čini efektni steznik, dok donji dio kreacije čini raskošna suknja balskog kroja.

Carey Mulligan na dodjeli nagrada BAFTA Carey Mulligan na dodjeli nagrada BAFTA (Foto: Profimedia)

Dior je inspiraciju za kreiranje haljine Autriche potražio u kreacijama iz 19. stoljeća, a konačni rezultat je, nekada i sada, savršeni spoj elegancije i glamura.

Carey je uz haljinu nosila ogrlicu kuće Bulgari.

Carey Mulligan na dodjeli Zlatnih globusa Carey Mulligan na dodjeli Zlatnih globusa (Foto: Profimedia)

Ovo nije prvi put da se glumica inspirira vintage modom. Na dodjeli Zlatnih globusa u siječnju nosila je rekreaciju Schiaparellijeve haljine iz 1949. godine.

10 haljina s dodjele britanskih Oscara o kojima se jutros najviše priča Najljepše haljine na dodjeli nagrada BAFTA Dua Lipa u Valentinu Florence Pugh u haljini Harris Reed +7 Cate Blanchett u Louisu Vuittonu

Dua Lipa u savršenoj crvenoj haljini koja naprosto oduzima dah Dua Lipa Dua Lipa u crvenoj haljini modne kuće Valentino Dua Lipa u crvenoj haljini modne kuće Valentino +1 Dua Lipa na dodjeli nagrada BAFTA - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju