Zendaya nas ne prestaje oduševljavati svojim smjelim odjevnim kombinacijama, a ovaj je put nadmašila ne samo samu sebe nego i većinu pojavljivanja na svečanim tepisima koje smo ikad vidjeli.

Galerija Zendaya u vintage Mugler kiborg odijelu na svjetskoj premijeri Zendaya u vintage Mugler kiborg odijelu na svjetskoj premijeri Zendaya se pojavila u nevjerojatno odvažnom izdanju +3 Zendaya na svjetskoj premijeri

Odvažna 27-godišnjakinja na pješčani je tepih svjetske premijere filma Dina: Drugi dio stigla u arhivskom robotskom odijelu koje je iz radionice Thierryja Muglera izišlo 1995. godine te je tako starije i od same Zendaye.

Tijekom dosadašnjih pojavljivanja na događanjima vezanima uz film Zendaya se već pojavljivala u hrabrim kreacijama, ali uglavnom se držala neutralnijih tonova te je barem s te strane modno igrala na sigurno.

Ovoga puta ništa nije bilo na sigurno, a efekt iznenađenja i zadivljenosti zauzvrat je jako velik. Muglerova vintage kreacija predstavljena 1995. tijekom kolekcije za jesen/zimu sastoji se od metalik oklopa sa srebrnim pločama i umetcima od prirodnog pleksiglasa, a detalji u stilu korzeta naglasili su glumičinu besprijekornu figuru.

Zendaya u vintage Mugler kiborg odijelu na svjetskoj premijeri Zendaya u vintage Mugler kiborg odijelu na svjetskoj premijeri "Dune: Part Two" (Foto: Profimedia)

Sve su na još višu i dojmljiviju razinu podigle i ugrađene rukavice, ali i srebrne štikle te je Zendaya izgledala kao modno najosvješteniji kiborg kojeg ste ikad vidjeli.

Zendayina futuristička odjeća ista je ona koja se pojavila na pisti pariškog brenda prije sada već skoro 30 godina te je pravi podvig doći do takvog komada iz Muglerove arhive, a još je veći podvig znati ga iznijeti tako dobro jer ga se nakon predstavljanja te 1995. nitko nije usudio nositi.

Ovo posebno odijelo poznato je kao Machinenmensch, a dizajnirano je tijekom šest mjeseci u tandemu s dugogodišnjim Muglerovim suradnikom i umjetnikom, Jean-Jacquesom Urcunom. Inspirirao ih je fiktivni lik Futura iz distopijskog romana Metropolis, čija je autorica Thea von Harbou.

Originalni kostim iz Muglerove kolekcije za jesen/zimu 1995. Originalni kostim iz Muglerove kolekcije za jesen/zimu 1995. (Foto: Profimedia)

Originalni je izgled bio uparen s pokrivalom za glavu, no Zendaya je svemu odlučila dati ženstveniji zaokret pa joj je frizura bila elegantna, a svemu je nadodana i ogrlica Bulgari s plavim dijamantima.

Kasnije se ipak presvukla u nešto praktičnije izdanje pa je crnu dugu haljinu, također iz radionice Thierryja Muglera, kombinirala s Bulgarijevim prstenom i naušnicama. 

Zendaya u još jednoj kreaciji kuće Thierry Mugler Zendaya u još jednoj kreaciji kuće Thierry Mugler (Foto: Profimedia) ,

Kreacija s "repom" u kojoj Zendaya izgleda kao da je s drugog planeta Zendaya na reviji modne kuće Schiaparelli Zendaya na reviji modne kuće Schiaparelli Zendaya na reviji modne kuće Schiaparelli +1 Zendaya na reviji modne kuće Schiaparelli

Spektakularno izdanje glumice Zendaye zbog kojeg je (opet) nazivaju boginjom Zendaya Zendaya u sariju dizajnera Rahula Mishre Uz sari, glumica je nosila top ukrašen zlatnim pticama +2 Zendaya u predivnom sariju

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju