U vrijeme kad smo zatrpani sa sve više obveza, rado bismo se odmaknuli od svega, ugasili sve uređaje i uživali uz dobru knjigu. Ne čudi nas stoga veliki interes za pomalo neobičan događaj koji organizira knjižarski lanac Hoću knjigu. Riječ je o spavanju u knjižari.

Na ideju su, kažu iz Hoću knjigu, došli zahvaljujući knjižarskom lancu Waterstones, koji je nakon incidenta sa zaključanim kupcem odlučio organizirati spavanje u knjižari za sve one kojima bi zaključavanje u knjižari bilo ostvarenje snova.

Da interesa ima, vidi se na raznim knjiškim blogovima gdje se stalno iznova komentiraju videi knjižara i knjižnica koji dopuštaju da se u njihovim prostorima i prenoći. Stoga je Hoću knjigu zainteresiranima odlučio ostvariti želje i omogućiti im da prespavaju u jednoj hrvatskoj knjižari.

Potrebno je samo prijaviti se putem obrasca i objasniti zašto biste baš vi trebali osvojiti spavanje u knjižari uz bogati program i još bogatije poklon-pakete. A najkreativnijih 10 dobit će jedinstvenu priliku da prvi put u Hrvatskoj prespava u knjižari u centru grada.

O "Čarobnom spavancu" čitala sam na Facebooku i odlučila se prijaviti, priča nam Mateja Blažinčić, velika knjigoljupka koja o knjigama koje voli čitati piše na Facebook stranici Little Miss Books.

Inače sam članica Book Cluba u Hoću knjigu, nalazimo se jednom mjesečno i uz kavu i kolačiće razgovaramo o knjigama koje smo pročitali. Kako sam uživala u tom iskustvu, znala sam da ćemo se tijekom Noći knjige još bolje zabaviti. Nekoliko dana razmišljala sam o savršenom odgovoru i sad držim fige da upadnem, istakla je Mateja.
Ana Jembrek Voditeljica Book Cluba u Hoću knjigu i blogerica Ana Jembrek Foto: PR
Book Club koji spominje vodi Ana Jembrek, operna pjevačica koja također ima svoju stranicu o knjigama. Books Rock My World broji više od 350.000 članova diljem svijeta, stoga ne čudi da je upravo Ana osoba koja će biti zadužena za program tijekom "Čarobnog spavanca".

Ja sam pitala mogu li spavati u knjižari i prije nego što su me iz Hoću knjigu službeno pitali da vodim program, istakla je Ana.

Ideja je genijalna i jedva čekam da je provedemo u stvarnost. Večer će početi neslužbenim Book Clubom gdje ćemo se svi upoznati i podružiti, potom ćemo tragati za skrivenim knjigama po knjižari u Lovu na knjige, a nakon toga imamo slobodan program.
Vjerujem da će oni koje sutradan čeka posao ići rano spavati, no mi najustrajniji sigurno ćemo pričati o knjigama do dugo u noć , uvjerena je Ana.

Ana će, osim programa za spavače, moderirati i promociju popularne knjige Ne vjeruj svojim očima autorice Sarah Pinborough, koja će se sa svojim obožavateljima upoznati uživo, odnosno preko Skypea.

Ani će se na promociji pridružiti i dvije knjiške blogerice, Andrea Cvjetković (Sovin kutak) i Dijana Kovačević (Books & Sweets), dok će četvrta blogerica, Valentina Namesnik, također prespavati u knjižari i ujutro sa spavačima napraviti šaljivi fitness s knjigama.

Kako se Noć knjige održava na radni dan, a k tome i mnogima mrski ponedjeljak, potrudili smo se osmisliti odličan večernji program za sretne dobitnike Čarobnog spavanca, a u utorak ujutro ćemo se razgibati na malo drugačiji način i osim vježbi istezanja odraditi vježbe gdje će nam knjige poslužiti kao utezi.

Vjerujem da će nakon toga svi lakše i veselije krenuti u ispunjavanje svojih obveza, čak i nakon neprospavane noći s knjigama, entuzijastična je Valentina, koja u Hoću knjigu jednom mjesečno održava i Book Club za mlade čitače.

Prijave za "Čarobni spavanac" Hoću knjigu primaju se do 18. 4., stoga ne razmišljajte više ni sekunde i prijavite se za najuzbudljiviju Noć knjige.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju