Zajedništvo, ukusna klopa, pokloni i stvaranje vrijednih uspomena – sva čarolija blagdana krije se u posebnosti prosinca, koji okuplja najmilije i daje osjećaj sigurnosti, topline i veselja.

 Obiteljska druženja ili okupljanje prijatelja za vrijeme blagdana posebni su trenuci u krugu najbližih kojima se radujemo cijele godine. Dobra klopa koju ćemo s guštom ''počistiti'' sa stola, kuhano vino, ukrasi i druženja samo su dio onoga što kraj godine čini toliko posebnim.


1. Zajedničko druženje u posebnom blagdanskom ozračju

Kad su božićni ukrasi u pitanju, ne postoji pretjerivanje. Impresionirajte mamu, djecu, supruga i prijatelje, možda i svekrvu ako je to, barem za blagdane, ikako moguće. Čak i ako u vašoj ekipi postoji pokoji Grinch kojem se diže kosa na glavi od pomisli na to što ga čeka kad dođe k vama u goste, neka ove blagdane pamti po ukrasima zbog kojih će (možda) zavoljeti duh blagdana.

 

 Napravite svoju blagdansku čokoladu ili domaći trdelnik te ih ukrasite dodacima po želji

Najljepši Božić je kad smo zajedno, a zajedno možemo izrađivati i blagdanske dekoracije te home-made poklone. Uključite i svoje mališane te napravite ukrase od sušenog voća, tijesta ili pogledajte ideju kako možete napraviti svoju blagdansku čokoladu te ju pokloniti najbližima.

2. Dom ispunjen finim mirisima

Sad je vrijeme da napokon zasjate i pokažete svima koliko ste spretni u kuhinji. Odvojite vrijeme za pripremu fine klope na koju će svi navaliti i prije nego što je stignu fotkati za Instagram. Inspirirajte se i potražite recepte za jela koja je spremala vaša mama ili baka, ali im dodajte moderni twist zbog kojeg će nakon toliko godina preispitati svoj recept.

Neka ovih blagdana miris cimeta i vanilije ispuni vašu kuhinju, a božićni kolači posluženi na stolu zaslade druženja u svečanom ozračju. Pripremite tortu Sacher, domaće bajadere, a umjesto dugog čekanja ispred kućica na Adventu, uz kuhano vino gostima možete poslužiti i domaći trdelnik. Posipajte ga šećerom u prahu ili cimetom uz nadjev po želji.

 

 

 Isprobajte bezglutensku verziju zvjezdica s cimetom

Kako bi se vaši gosti zasladili i nakon što druženje završi, osim domaće čokolade, ispecite jednostavne, a tako posebne zvjezdice s cimetom, koje će gosti kod kuće prigristi uz kavu ili čaj. Njima možete iznenaditi i kolege s posla, a ako netko i odbije slatko, podsjetite ga na to da uvijek može ''početi od ponedjeljka''.

3. Okupljanje kao tradicija

Ne zaboravite zabilježiti lijepe trenutke. Fotografirajte se kod bora ili za stolom, a sljedeće godine te fotografije izradite i uokvirite za najbliže. Ideja koja će vas dodatno povezati jest ''bilježnica želja'' u koju će se upisivati vaši gosti i uz svoje ime napisati sve ono što žele ispuniti u narednoj godini. Tako iz godine u godinu na zajedničkim okupljanijima možete čitati želje, dodatno se povezati i vidjeti što ste sve u proteklih 365 dana proživjeli zajedno.

Poklone vole i veliki i mali

Darivanje je neizostavan dio čarolije Božića pa ako niste vješti s izradom home-made poklona, uvijek možete zaviriti u Konzumov katalog igračaka te u njemu naći razne igračke i društvene igre. Neka okupljanje najbližih pod vašim krovom postane tradicija zbog koje se prosinac iščekuje s još većim veseljem - jer najljepši je Božić kad smo zajedno.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju