Nove epizode serije "I tek tako", nastavka kultnog "Seksa i grada", upravo se snimaju u New Yorku. Točan datum premijere druge sezone još uvijek nije poznat, ali autor serije Michael Patrick King rekao je kako bismo je najvjerojatnije mogli gledati na ljeto 2023. godine.

Galerija Sarah Jessica Parker na setu serije Sarah Jessica Parker na setu serije Sarah Jessica Parker na setu serije +1 Sarah Jessica Parker na setu serije

Baš kao što je to bio slučaj i s prvom sezonom, paparazzi pomno prate snimanje na vanjskim lokacijama te bilježe odjevne kombinacije glavnih likova. Naravno, s naglaskom na one koje nosi Sarah Jessica Parker, glumica koja utjelovljuje televizijsku modnu ikonu Carrie Bradshaw.

Prema posljednjoj snimljenoj kombinaciji, moglo bi se zaključiti kako je Carrie u fazi života u kojoj u dnevnim prigodama prednost daje udobnosti.

Sarah Jessica Parker na setu serije Sarah Jessica Parker na setu serije (Foto: Profimedia)

Sarah je fotografirana tijekom snimanja jedne scene u kojoj je odjevena u dugačku široku haljinu boje fuksije. Preko nje je pak odjenula dugačku sivu vunenu vestu i predimenzionirani karirani kaput, također u sivoj boji. Najveće iznenađenje bio je odabir obuće. Naime, poznato je da lik Carrie obožava cipele s visokim potpeticama, ima pozamašnu kolekciju štikli i ne skida se iz omiljenih manolica. Ovaj put upravo je to napravila.

Kostimografi Molly Rogers i Danny Santiago, koji su zaduženi za odjevne kombinacije u seriji, umjesto štikli za Carrie su odabrali klasične cipele na vezanje.

Sarah Jessica Parker na setu serije Sarah Jessica Parker na setu serije (Foto: Profimedia)

U pitanju je model koji je na anglosaksonskom području poznat pod nazivom brogue. To su zapravo tradicionalno muške cipele s vrlo niskom i širokom blok-potpeticom. Prvi put su se pojavile u 19. stoljeću na području Irske i Škotske, a nosili su ih farmeri prilikom rada na polju. Male rupice na ovim modelima koje danas doživljavamo kao ukrasni detalj zapravo su imale vrlo važnu funkciju - propuštale su vodu koja je farmerima ulazila u cipele tijekom okopavanja.

Sarah Jessica Parker na setu serije Sarah Jessica Parker na setu serije (Foto: Profimedia)

Sve do 20-ih godina prošlog stoljeća ove su se cipele smatrale radničkom obućom, a onda su polako počele doživljavati svoju preobrazbu u modernu i traženu obuću. Odjednom su ih nosili svi, od glumaca i tadašnjih glazbenih zvijezda do američkih gangstera.

S vremenom su se nastanile i u ženskim ormarima, a sada je došlo vrijeme da nađu svoje mjesto i u ormaru najveće fiktivne ljubiteljice štikli, Carrie Bradshaw.

Sarah Jessica Parker na setu serije Sarah Jessica Parker na setu serije (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju