Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea sudionici su prvog globalnog summita o mentalnom zdravlju, koji u Londonu organiziraju britanska vlada i Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj.

Galerija Catherine Middleton Catherine u haljini Emilije Wickstead Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea došli su na summit o mentalnom zdravlju +1 Torbica brenda Aspinal of London

Catherine Middleton i princ William pokrovitelji su brojnih inicijativa i udruga koje se bave mentalnim zdravljem.

S obzirom na to da društvo izbjegava otvoreno pričati o toj temi, pokrenuli su i kampanju kojom pokušavaju skinuti stigmu s mentalnih bolesti i ukazati na to da se o mentalnom zdravlju moramo brinuti baš kao i o fizičkom.

Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea došli su na summit o mentalnom zdravlju Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea došli su na summit o mentalnom zdravlju (Foto: Guliver/CoverImages)

Jedno od troje odraslih priznaje da bi se sramili tražiti pomoć zbog mentalnih problema svog djeteta. Ni jedan roditelj ne bi odbio javiti se doktoru ako bi njihovo dijete dobilo visoku temperaturu, ali ima djece koja prolaze kroz teška vremena bez potpore koja bi im mogla pomoći zato što se odrasli ljudi u njihovu životu boje tražiti to.

Ne trebamo tako živjeti. U svom radu s raznim organizacijama shvatila sam da je pravovremeno traženje pomoći najbolja stvar koju možemo napraviti za djecu koja se bore s problemima jer ćemo im tako olakšati odrastanje. William i ja potražili bismo stručnu pomoć za Georgea i Charlotte ako bi im to bilo potrebno
, kazala je Catherine jednom prilikom u svom otvorenom pismu javnosti.

Catherine u haljini Emilije Wickstead Catherine u haljini Emilije Wickstead (Foto: Guliver/CoverImages)

Lijepoj vojvotkinji dolazak na summit druga je po redu dužnost nakon službenog povratka s rodiljnog dopusta, a za tu prigodu iz ormara je izvukla haljinu dizajnerice Emilije Wickstead koju je prvi put nosila prošle godine u Hamburgu.

Volite li haljine A-kroja?

glasova:

Ovaj model A-kroja čak je dobio nadimak "Kate" zato što ga vojvotkinja obožava nositi. Haljina možda neće sve osvojiti krojem, ali zato razoružava bojom. Prekrasna lila nijansa sjajno pristaje Catherine koja je uz haljinu odabrala torbicu brenda Aspinal of London i štikle Gianvitta Rossija.

Torbica brenda Aspinal of London Torbica brenda Aspinal of London (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju