Princeza od Walesa Catherine Middleton slavi 41. rođendan. Od njezina ulaska u britansku kraljevsku obitelj prošlo je gotovo 12 godina, a ona je danas jedna od njezinih najpopularnijih članica i jedna od ključnih ličnosti za njihovu budućnost.

Galerija Catherine Middleton Dijamantna tijara Lover's Knot i naušnice princeze Diane Princeza od Walesa i predsjednik Južnoafričke Republike Cyril Ramaphosa +5 Catherine Middleton u haljini Jenny Packham

Kada je u travnju 2011. godine princ William oženio Catherine Middleton, kraljica Elizabeta II. bila je sigurna da je njezin unuk mudro odabrao.

Bila je impresionirana činjenicom da Catherine voli Williama zbog njega samog, a ne zbog njegove titule. Osim toga, dok su mnogi članovi kraljevske obitelji svojim postupcima kraljici zadavali glavobolje, Catherine je cijelo vrijeme bila poprilično tiha.

Danas Catherine nosi novu titulu. Ona je princeza od Walesa, a titula je to koju je prije nosila njezina pokojna svekrva, princeza Diana.

Korak je bliže tome da postane kraljica, a u kraljevskoj obitelji odavno je osigurala svoj položaj davši do znanja da je spremna za posao. I otad jedva da je griješila. Uvijek je dobro obavljala svoju ulogu, a i javnost je jako voli.

Nova titula Catherine je donijela i dodatnu dozu samouvjerenosti. Kada je preminula kraljica Elizabeta, eksperti za kraljevsku obitelj naglašavali su da je Catherine bila tiha u svojoj žalosti te je dopustila da njezina vrlo snažna prisutnost bude ta koja će govoriti umjesto nje.

Dostojanstvena Catherine Middleton na sprovodu kraljice Elizabete Dostojanstvena Catherine Middleton na sprovodu kraljice Elizabete (Foto: Profimedia)

Promjene u modnom stilu

Ta nova samouvjerenost prelila se i na modni stil princeze od Walesa. Kako je na kraju 2022. godine istaknuo najprestižniji svjetski modni magazin Vogue, stil Catherine Middleton doživio je suptilnu promjenu koja je došla skupa s njezinim sve većim samopouzdanjem, ali i novom ulogom u kraljevskoj obitelji.

Jedno od područja u kojem je posebno briljirala bio je odabir glamuroznih haljina za svečana događanja.

Modni odabiri Catherine Middleton redovito izazivaju veliko zanimanje javnosti, a prošla godina nije bila iznimka kad je o tome riječ. Prema mišljenju Voguea, prilikom odabira večernjih haljina u prošloj godini zauzela je odvažniji pristup kojim je redovito oduševljavala javnost.

Catherine se etablirala kao jedna od slavnih žena s najviše stila. Njezin stil jako vole i čitateljice našeg portala koje su u anketi na kraju prosinca birale najbolje glamurozno izdanje princeze od Walesa u 2022. godini.

Njezin rođendan odlučili smo iskoristiti za izdvajanje svečane haljine koja je u našem izboru odnijela nadmoćnu pobjedu.

U anketi u kojoj je svoj glas dalo više od 2000 naših čitateljica, najviše glasova, njih čak 679, dobila je spektakularna haljina koju je Catherine Middleton nosila u studenom prošle godine na državničkoj večeri koja je u Buckinghamskoj palači organizirana u čast predsjednika Južnoafričke Republike.

Catherine Middleton u haljini Jenny Packham Catherine Middleton u haljini Jenny Packham (Foto: Profimedia)

Princeza je nosila haljinu britanske dizajnerice Jenny Packham, kojoj često poklanja povjerenje u važnim prigodama.

Predivna bijela haljina s pomalo dramatičnim dugačkim rukavima s prorezom, koji vizualno stvaraju iluziju plašta, zapravo je vjenčanica koja je dio bridal kolekcije za 2021. godinu.

Haljina napravljena od bijelog krepa ima blještave aplikacije na području ramena, a princeza od Walesa nadogradila ju je nakitom iz kraljevske riznice.

Dijamantna tijara Lover's Knot i naušnice princeze Diane Dijamantna tijara Lover's Knot i naušnice princeze Diane (Foto: Profimedia)

Nosila je dijamantnu tijaru "Lover’s Knot", koju je 1913. za kraljicu Mary izradila draguljarska kuća Garrard. Kraljica Elizabeta krunu je naslijedila 1953. godine i nosila je dugi niz godina tijekom svoje vladavine, a onda ju je 1981. godine proslijedila princezi Diani, koja ju je često nosila. Nakon razvoda od kralja Charlesa Diana je krunu vratila Elizabeti.

Catherine je glamuroznu haljinu, koja je po mnogima jedno od njezinih najboljih modnih izdanja ne samo u 2022. godini nego i općenito, upotpunila i drugim značajnim komadima koji imaju važnu povijesnu ulogu u kraljevskoj obitelji.

Nosila je tako i dijamantne naušnice koje su nekad pripadale princezi Diani te bisernu narukvicu kraljice Elizabete II. Posebno mjesto u izdanju imao je orden s likom Elizabete II., koji je kraljica osobno poklonila članicama kraljevske obitelji.

Haljina Catherine Middleton o kojoj zbog jednog detalja danas svi pričaju Catherine Middleton Catherine Middleton u unajmljenoj haljini Catherine Middleton u unajmljenoj haljini +1 Catherine Middleton u unajmljenoj haljini

Nikad odvažnija: Koje je vama najbolje glamurozno izdanje Catherine Middleton u 2022. godini? Glamurozno izdanje Catherine Middleton Catherine Middleton u unajmljenoj haljini Catherine Middleton u haljini Jenny Packham +2 Catherine Middleton na londonskoj premijeri filma Top Gun: Maverick

U našoj galeriji na početku teksta, povodom rođendana princeze od Walesa, prisjetite se tog glamuroznog izdanja koje vas je posebno oduševilo u 2022. godini.

Najljepše glamurozno izdanje Catherine Middleton po izboru naših čitateljica - 4 Najljepše glamurozno izdanje Catherine Middleton po izboru naših čitateljica - 4 (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju