Britanska kraljica Elizabeta II. i princ Philip proslavili su 70. godišnjicu braka na svečanoj večeri upriličenoj u njihovoj rezidenciju u Berkshireu

Galerija Catherine Middleton Catherine i William uoči proslave 70. godišnjice braka kraljice Elizabete II. i princa Philipa Haljinu koju je nosila na primanju početkom studenog odjenula je i za proslavu +2 Catherine Middleton i kraljica Elizabeta II. Članovi britanske kraljevske obitelji okupili su se u rezidenciji u Berkshireu posebnim povodom. Naime, 91-godišnja kraljica Elizabeta II. i 96-godišnji princ Philip proslavili su 70. godišnjicu braka.

Na svečanoj večeri upriličenoj u njihovoj rezidenciji okupili su se brojni uvaženi gosti, a među njima su bili vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea.

S obzirom na to da se radilo o privatnom okupljanju, novinari nisu imali pristup događanju, ali spretni fotoreporteri uspjeli su snimiti Catherine Middleton i princa Williama u automobilu na putu do rezidencije.

Bilo je to dovoljno da modni stručnjaci odmah prepoznaju odjevne komade i dodatke na lijepoj vojvotkinji.
  Catherine i William uoči proslave 70. godišnjice braka kraljice Elizabete II. i princa Philipa Catherine i William uoči proslave 70. godišnjice braka kraljice Elizabete II. i princa Philipa Foto: Profimedia
Za ovu svečanu prigodu reprizirala je haljinu Diane Von Furstenberg koju je početkom studenog nosila na gala večeri Nacionalnog centra za djecu i obitelji "Anna Freud".

Međutim, više pažnje od haljine privukla je njezina ogrlica. Prelijepa ogrlica iz kraljičine riznice napravljena je od četiri reda japanskih bisera koje je Elizabeta II. dobila na poklon od japanske vlade i tri reda sitnih dijamanata.

Prema dostupnim podacima, kraljica ju je u javnim prigodama nosila samo jednom, i to 1983. godine u Bangladešu, a godinu dana ranije posudila ju je princezi Diani za primanje u palači Hampton Court. Radi se o posebnom komadu nakita koji Elizabetta II. očito brižno čuva, stoga Britanci smatraju kako je posudbom ogrlice ukazala veliku čast mladoj vojvotkinji i pokazala koliko joj je draga.
Haljinu koju je nosila na primanju početkom studenog odjenula je i za proslavu Haljinu koju je nosila na primanju početkom studenog odjenula je i za proslavu (Foto: AFP)
 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju