Među modnim izdanjima koje se danas najviše iščekuje svakako je ono princeze od Walesa, buduće engleske kraljice, koja je, po mišljenju mnogih, danas nadmašila i kraljicu Camillu.

Galerija Princeza od Walesa na krunidbi kralja Charlesa III. Obruč koji je Catherine nosila na krunidbi umjesto tijare Princ i princeza od Walesa na krunidbi +3 Catherine Middleton na krunidbi je nosila bijele salonke

Po Charlesovoj želji, princeza i princ od Walesa na krunidbi su nosili ceremonijalne plašteve koji se tradicionalno koriste u ovakvim prigodama. Ispod dugačkog plašta u plavoj, crvenoj i bijeloj boji nazirala se elegantna haljina modne kuće Alexander McQueen.

Princeza od Walesa na krunidbi kralja Charlesa III. Princeza od Walesa na krunidbi kralja Charlesa III. (Foto: Profimedia)

Dugo se nagađalo kojem će brendu Catherine dati povjerenje prilikom odabira kombinacije za krunidbu, a danas je potvrđeno kako je Sarah Burton, kreativna direktorica te britanske modne kuće i dizajnerica njezine vjenčanice, zadužena za krunidbenu haljinu.

Catherine Middleton na krunidbi je nosila bijele salonke Catherine Middleton na krunidbi je nosila bijele salonke (Foto: Afp)

Bijela haljina napravljena od svilenog krepa ukrašena je srebrnim vezom s motivima ruže, čička, narcisa i djeteline - simbolima četiriju nacija koje tvore Ujedinjeno Kraljevstvo.

Kraljica Camilla: Raskošna bijela kreacija, zlatni detalji i dijamanti za povijesni dan Kraljica Camilla Kraljica Camilla prilikom dolaska na krunidbu Kralj Charles i kraljica Camilla +3 Kralj Charles i kraljica Camilla

Dugo se raspravljalo o tome hoće li Catherine na krunidbi nositi neku od tijara iz bogate kraljevske riznice dragulja, ali zbog kodeksa odijevanja koji je Charles propisao to ipak nije bilo moguće.

Umjesto tijare princeza od Walesa nosila je obruč koji je modna kuća Alexander McQueen dizajnirala zajedno s cijenjenom klobučarkom Jess Collett.

Obruč koji je Catherine nosila na krunidbi umjesto tijare Obruč koji je Catherine nosila na krunidbi umjesto tijare (Foto: Afp)

Srebrni obruč s detaljima u obliku lista ukrašen kristalnim elementima nije izgledao ništa manje kraljevski od tijare.

Princ i princeza od Walesa na krunidbi Princ i princeza od Walesa na krunidbi (Foto: Profimedia)

U svom izdanju Catherine je pronašla mjesta i za posvetu princezi Diani. Naime, nosila je njezine naušnica od bisera i dijamanata, a kraljici Elizabeti II. počast je odala odabravši ogrlicu koju je Elizabeti poklonio kralj George VI., njezin otac.

Fantastičan komplet kraljice Letizije u sjeni stvarno impozantnog šešira Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia na krunidbi Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia na krunidbi Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia na krunidbi +2 Kraljica Letizia s efektnim šeširom na krunidbi

Besprijekorna Brigitte Macron: Izdanje za krunidbu kojem nitko neće naći manu Bračni par Macron - 1 Brigitte Macron Bračni par Macron - 2 +0 Bračni par Macron - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju