‘Vogue 100: Stoljeće stila’ naziv je izložbe koju organizira londonska Nacionalna galerija portreta povodom stogodišnjice osnivanja britanskog izdanja magazina Vogue. Na naslovnici prigodnog izdanja magazina kojim se slavi ova obljetnica našla se Catherine Middleton

Vojvotkinja od Cambridgea krasi naslovnicu posebnog broja britanskog Voguea posvećenog stotoj godišnjici kontinuiranog izlaženja britanskog izdanja prestižnog modnog magazina.

Povodom velike obljetnice londonska Nacionalna galerija portreta organizira izložbu fotografija na kojoj će se naći više od 280 modnih fotografija i portreta osoba koje su obilježile modnu industriju u sto godina izlaženja magazina.

Galerija i Vogue pozvali su vojvotkinju da pozira za naslovnicu posebnog izdanja magazina, a ona tu čast nije odbila.

Od 1916. godine Vogue je vodeći šampion britanskog portretiranja. Vojvotkinja je sa zadovoljstvom sudjelovala u proslavi stogodišnjice institucije koja je bila platform za neke od najcjenjenijih fotografa u povijesti ove zemlje. Zahvalna je timu Voguea i Nacionalnoj galeriji portreta na pozivu za sudjelovanje u obilježavanju obljetnice, poručio je u izjavi za medije njezin glasnogovornik.

Catherine Middleton do sada nikada nije pozirala za naslovnicu nekog magazina niti sudjelovala u modnom editorijalu. U javnost su puštene tri fotografije sa snimanja, a ostale će se moći vidjeti u magazinu i na izložbi.

Lijepu Catherine fotografirao je Josh Olins koji je u njoj probudio pravu manekenku, a prve reakcije na neočekivanu ulogu vojvotkinje isključivo su pozitivne. Izgleda kao supermodel, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju