Catherine Middleton na jedan dan postala je urednica Huffington Posta i svoj kratki izlet u medije iskoristila kako bi progovorila o mentalnom zdravlju djece

Vojvotkinja od Cambridgea dobila je priliku uređivati stranicu Huffington Post i pritom je napisala blog u kojem je progovorila o tabu temi među roditeljima – mentalnom zdravlju djece.

Nakon udaje Catherine Middleton posvetila se radu s raznim humanitarnim organizacijama, a neke od njih brinu o djeci i mladima s mentalnim poteškoćama.

Catherine Middleton u blogu je napomenula kako se odrasli često srame tražiti pomoć za svoju djecu jer se boje da će biti okarakterizirani kao loši roditelji.

U svom blogu vojvotkinja je napomenula kako se odrasli često srame tražiti pomoć za svoju djecu jer se boje da će biti okarakterizirani kao loši roditelji.

To se mora promijeniti. Mentalno zdravlje naše djece mora biti jednako važno kao i fizičko. Predugo smo se sramili priznati da naša djeca trebaju emotivnu ili psihijatrijsku pomoć, brinuli se da će stigma povezana s ovim problemima štetiti njihovoj budućnosti.

Kao i mnogi drugi roditelji, William i ja ne bismo oklijevali potražiti pomoć ako bi je naša djeca trebala. Želimo ohrabriti Georgea i Charlotte da pričaju o svojim emocijama, usaditi im alate i osjećajnost zbog kojih će biti puni podrške za svoje prijatelje kada postanu stariji.

Znamo da malo dijete koje se bori sa svojim emocijama ili ima mentalnu bolest nije ništa sramotno, napisala je vojvotkinja od Cambridgea u svom blogu.

SAVJET PLUS: Emotivni problemi mogu izazvati i nasilničko ponašanje kod djece zbog kojeg onda dolazi do bullyinga. Provjerite što trebate učiniti ako je vaše dijete žrtva bullyinga ili zlostavljač.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju