Nakon nekoliko mjeseci spekulacija o razlozima izostanka Catherine Middleton iz javnog života, princeza se oglasila emotivnom videoporukom u kojoj je objavila da joj je dijagnosticiran rak i da je pod "preventivnom kemoterapijom" u ranoj fazi liječenja.

Princeza od Walesa se prije svega zahvalila na podršci koju je dobivala tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, teških za nju i njezinu cijelu obitelj.

"Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro", dodala je u videu snimljenom u obiteljskom vrtu.

Catherinein rak otkriven je tek nakon što je u siječnju podvrgnuta operaciji abdomena u londonskoj klinici. 

U izjavi princeza govori da se u siječnju, kada je bila na operaciji abdomena, nije znalo da je prisutan tumor. “Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da postoji karcinom", rekla je.

Od raka se trenutno liječi i njezin svekar, kralj Charles, a upravo zbog teških trenutaka koji pogađaju cijelu obitelj, princeza nije htjela izlaziti s detaljima svojeg stanja u javnost prije nego što se zajednički pomire s dijagnozama. Tada je u oporavak krenula bez znanja javnosti, samo u krugu najbližih

Nužnost privatnosti i fokusa na oporavak

Princeza je spomenula da joj je velika podrška i oslonac suprug William koji joj je veliki izvor sigurnosti i utjehe. 

Iz Kensingtonske palače nisu objavili o kakvom se raku radi, a princeza je kazala da se svakim danom osjeća sve bolje i postaje sve jača te se fokusira na sve ono što će joj pomoći u oporavku, kako fizičkom, tako i mentalnom.

Catherine će se i nadalje posvećivati svojemu liječenju te će njoj i njezinoj užoj i široj obitelji privatnost i razumijevanje javnosti biti neophodni. 

Na kraju poruke istaknula je da je uz sve one koji su pogođeni rakom na bilo koji način. „Za sve koji se bore s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, molim vas, ne gubite vjeru ili nadu. Niste sami“.

Cijelu poruku poslušajte u nastavku:

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju