Catherine Middleton rodila je treće dijete, dječaka, u londonskoj bolnici St. Mary gdje su rođeni i princ George i princeza Charlotte. Kako će vojvotkinja Catherine Middleton i princ William nazvati svoje treće dijete, pitanje je koje zanima čitav svijet.

Catherine Middleton zbog trudova je primljena u bolnicu St. Mary u ponedjeljak prije šest sati ujutro, a pet sati kasnije na svijet je došao peti po redu prestolonasljednik britanske krune težak 3,8 kilograma. Dijete će nositi titulu Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ od Cambridgea, a kladionice su se užarile od silnih uloga u pogađanje imena djeteta.

Članovi kraljevske obitelji tradicionalno dobivaju imena po svojim rođacima i precima. Tako je princeza Charlotte, krsnog imena Charlotte Elizabeth Diana, ime dobila dobila po djedu, princu Charlesu, prabaki kraljici Elizabeti II. i pokojnoj baki Diani.

Ime Arthur već dugo nije korišteno kao prvo ime te ima snažne kraljevske konotacije – sjetimo se kralja Arthura i vitezova okruglog stola. Ovo ime također bi bilo referenca na princa Williama i princa Charlesa, kojima je Arthur srednje ime

Zbog tog razloga pretpostavljalo se da će treće dijete Catherine i Williama nositi jedno do sljedećih imena: Alice, Mary, Elizabeth ili Victoria ako je djevojčica te Arthur, Albert, Philip ili James ako je dječak.

Ime Arthur već dugo nije korišteno kao prvo ime te ima snažne kraljevske konotacije – sjetimo se kralja Arthura i vitezova okruglog stola. Ovo ime također bi bilo referenca na princa Williama i princa Charlesa, kojima je Arthur srednje ime.

Albert je još jednom klasično englesko ime koje znači plemenit. Njime bi se odala počast kraljičinu pokojnom ocu Albertu "Bertieju" Fredericku Arthuru Georgeu.

Philip
je malo manje izgledan izbor s obzirom na to da kraljevska obitelj obično novorođenim članovima izbjegava davati imena živućih članova obitelji, ali bi bilo sentimentalna posveta vojvodi od Edinburgha i Catherininoj sestri Philippi.

Ime James dolazi u obzir zbog činjenice da je to ime djetetova ujaka, Catherinina mlađeg brata Jamesa Middletona. William također ima rođaka Jamesa čiji su roditelji grof i grofica od Wessexa.

Za djevojčicu su se najviše predviđala imena Alice i Mary. Majka princa Phillipa zvala se Alice, a Mary je bilo ime kraljičine voljene prabake, kraljice Mary. To je također jedno od krsnih imena kraljice Elizabete II.
Zanimljivo je i da je jedna princeza Mary od Cambridgea već postojala.

Princeza Mary Adelaide od Cambridgea, rođena u Njemačkoj 1833. godine, bila je originalna "narodna princeza" i praunuka kralja Georgea III. Iz milja zvana "debela Mary" zbog svoje punašnosti, bila je jedna od prvih članica kraljevske obitelji koja je podupirala rad brojnih dobrotvornih organizacija, no živjela je vrlo ekstravagantno i iznad svojih mogućnosti zbog čega je donijela velike dugove.

Elizabeth je pak bilo manje vjerojatno ime jer ga nosi kraljica Elizabeta II., a bilo bi pomalo iznenađujuće i da su izabrali ime Victoria, tvrdi stručnjakinja za kraljevsku obitelj Giselle Bastin sa Sveučilišta Flinders.

To ime predstavljalo bi veliki teret za malu djevojčicu. Začudila bih se da su djetetu dali ime koje označava čitavu jednu epohu
, kaže Giselle Bastin. Prije nego ju je kraljica Elizabeta II. u tome pretekla 2015. godine, kraljica Victoria bila je britanski monarh s najdužom vladavinom. Velikom Britanijom vladala je više od 63 godine, a na tron je došla 1837. s 18 godina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju