Stil Catherine Middleton stalno je pod povećalom britanske javnost, pogotovo otkako se saznalo da vojvotkinja od Cambridgea očekuje svoje treće dijete

Catherine Middleton došla je na otvaranje tradicionalnog foruma organizacije Place2Be koja pomaže djeci žrtvama bullyinga, obiteljskog nasilja i zanemarivanja, a vojvotkinja od Cambridgea jedna je od pokroviteljica organizacije.

Lijepa mama napokon se oporavila od problema koje je imala u prvom tromjesečju trudnoće. Naime, vojvotkinja je i u svojoj trećoj trudnoći imala trudničku hiperemezu, komplikaciju koja se očituje vrlo teškim cjelodnevnim mučninama i povraćanjem te često uzrokuje dehidraciju i manjak nutrijenata u tijelu potrebnih za zdravlje majke i razvoj djeteta.

Sada kada su mučnine napokon popustile, Catherine se vratila obavezama. Na forumu se pojavila u vrlo jednostavnoj odjevnoj kombinaciji kojom je dominirala kratka haljina bordo boje i ravnog kroja, a sparila ju je s crnim najlonkama i salonkama u istoj boji.

Mlada vojvotkinja svojim stilom malo-pomalo pomiče granice odijevanja u monarhiji. Iako je nikada nećemo vidjeti u prekratkoj odjeći ili haljinama s predubokim dekolteom jer se to smatra nedopustivim za buduću kraljicu, redovito se pojavljuje u nekim komadima koji kontriraju starim pravilima odijevanja koja su desetljećima vladala u britanskoj monarhiji.

Tako su njezine najistaknutije članice nekada bile dužne stalno nositi isključivo najlonke u boji kože. Njima se postizao privid savršenstva nogu na kojima nisu smjele biti vidljive "mane" poput ožiljaka, vena ili masnica, sasvim normalnih svakodnevnih pojava.

Bez obzira na to bilo ljeto ili zima, vojvotkinja je nosila najlonke u svim javnim pojavljivanjima osim svečanih večera za koje bi odabrala otvorene sandale. Tako su mnogi zapamtili prizor kada je tijekom službenog putovanja Indijom i Butanom na vrtoglavo visokim temperaturama izula štikle i pokazala najlonke boje kože u kojima sigurno nije bilo ugodno. Dužna ih je nositi i zato da bi spriječila veće modne nezgode u situacijama poput onih kada je vjetar podizao njezine haljine i zamalo otkrio previše.

Kad već mora stalno nositi najlonke, Catherine povremeno ipak odabere crne modele unatoč zastarjelim pravilima odijevanja u britanskoj monarhiji koja su odavno trebala otići u zaborav. Ono što je za nas sasvim uobičajen pa čak i ziheraški model, za nju je modni odabir pun prkosa, a možda je upravo takav stav vojvotkinje prema kraljevskoj modi razlog zbog kojeg je Britanci toliko vole.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju