Često gaćice s unutrašnje strane imaju mali džep, a pitanje koje imamo za vas je - znate li čemu taj džep služi? Kao prostor za pohranu, da dizajneri iskoriste ostatke tkanine ili kako bi gaćice bile udobnije?

Ova zadnja opcija zapravo je najbliža istini o džepiću - jer mali džep je zapravo dodatak gaćicama kojem je svrha održavanje zdravlja vagine.

Naime, žensko donje rublje često je izrađeno od sintetičkih materijala i tu onda nastupa džepić napravljen od pamuka, materijala koji propušta zrak i učinkovitije upija vlagu, za razliku od sintetike. Na taj način smanjuje se vjerojatnost gljivičnih infekcija.

Kada hodamo cijeli dan u istim gaćicama, naše tijelo proizvodi znoj i vlagu koji mogu ostati zarobljeni u donjem rublju. Bakterije iz znoja mogu se apsorbirati u donje rublje koje se naslanja na naše intimno područje, objasnila je dr. Shirin Lakhani, stručnjakinja za intimno zdravlje, i nastavila:

Nakupljanje znoja može promijeniti i prirodnu razinu pH-vrijednosti vagine, a posljedica može biti povećana vjerojatnost razvoja bakterijske vaginoze, gljivične infekcije i infekcija urinarnog trakta.

Bakterije, naime, bujaju na vlažnim, tamnim mjestima, a određeni materijali mogu im stvoriti idealnu okolinu za to, pogotovo ako nema podstave koja štiti vaginu, rekla je

Slika nije dostupna Znate li zašto se na prednjem dijelu ženskih gaćica nalazi mašnica?

Zbog svega navedenog pamuk, od kojeg su napravljeni i džepići, najbolji je izbor materijala za donje rublje. Zato, kada kupujete gaćice, pazite da budu prozračne, od materijala koji vagini dopuštaju da diše. Ako ipak kupujete komade od sintetike, obratite pozornost na džepić, koji će odigrati svoju važnu ulogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju