Neke boje vole se javno, ali jeste li znali da određene kombinacije nijansi izgledaju i luksuzno? Poznata modna stranica WWW izdvojila je četiri kombinacije boja zbog kojih odjevne kombinacije uvijek izgledaju skupocjeno. U nastavku provjerite o kojim se bojama radi i pogledajte četiri kombinacije koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za stajling.

1. ZELENA I SMEĐA

Maslinasto-zelena obožava konjak-smeđu
Maslinasto-zelena obožava konjak-smeđu (Foto: Getty Images)

Prema mišljenju modnih znalaca, efekt luksuza najbolje se postiže se kombiniranjem maslinasto-zelene ili kaki-zelene i konjak-smeđe nijanse, i to na način da odjevni komadi budu u zelenoj, a dodaci i cipele u smeđoj boji.

ZELENA I SMEĐ: Haljina Dorothy Perkins (238 kuna), torba Zara (299 kuna), štikle Dorothy Perkins (255 kuna)
ZELENA I SMEĐ: Haljina Dorothy Perkins (238 kuna), torba Zara (299 kuna), štikle Dorothy Perkins (255 kuna) (Foto: Internetske stranice proizvođača)


2. ŽUTA I PLAVA

Plava boja voli žutu, pogotovo kada su u pitanju svijetle nijanse
Plava boja voli žutu, pogotovo kada su u pitanju svijetle nijanse (Foto: Getty Images)


Previše pastelnih nijansi u jednom izdanju često ne daje dobar modni rezultat, ali ne kada su u pitanju svijetloplava i svijetložuta. Tajna je u kontrastu između tople i hladne boje zbog kojeg je ova kombinacija pastelnih nijansi itekako poželjna.

ŽUTA I PLAVA: Kombinezon Nordstrom (1330 kuna), torba Carpisa (269 kuna), sandale Monsoon (270 kuna)
ŽUTA I PLAVA: Kombinezon Nordstrom (1330 kuna), torba Carpisa (269 kuna), sandale Monsoon (270 kuna) (Foto: Internetske stranice proizvođača)

3. BEŽ I BIJELA

Bijela boja fantastično se slaže s bež nijansama
Bijela boja fantastično se slaže s bež nijansama (Foto: Getty Images)

Obožavateljice modnog minimalizma odavno su vjerne ovoj kombinaciji boja. Eksperimentirajte s prljavo-bijelom nijansom umjesto klasične bijele ili pak obje kombinirajte s bež komadima.

BEŽ I BIJELA: Haljina Topshop (213 kuna), torba Sondra Roberts (721 kuna), tenisice H&M (148 kuna)
BEŽ I BIJELA: Haljina Topshop (213 kuna), torba Sondra Roberts (721 kuna), tenisice H&M (148 kuna) (Foto: Internetske stranice proizvođača)

4. CRVENA I RUŽIČASTA

Crvena voli ružičastu
Crvena voli ružičastu (Foto: Getty Images)


Nekadašnja tabu kombinacija danas je jedan od omiljenih među trendsetericama koje znaju da u pravoj izvedbi može izgledati nevjerojatno šik. Stručnjaci savjetuju kombiniranje zagasitih i dubokih nijansi, ali najhrabrije ljubiteljice mode posegnut će i za ostalim nijansama iz uistinu bogate ružičaste i crvene palete.

CRVENA I RUŽIČASTA: Torba Monsoon (375 kuna), haljina Topshop (671 kuna), štikle Shoebox (649 kuna)
CRVENA I RUŽIČASTA: Torba Monsoon (375 kuna), haljina Topshop (671 kuna), štikle Shoebox (649 kuna) (Foto: Internetske stranice proizvođača)