Paris-Riviera novi je Chanel parfem koji je kreirao Olivie Polge, a sa željom da bude rijedak i ekskluzivan bit će dostupan samo jednu godinu počevši od 1. lipnja 2019.

Galerija Paris-Riviera Paris-Riviera Paris-Riviera +2 Gabrielle Chanel

Radi se o, kako je objasnio njegov tvorac, cvjetnom i svijetlom mirisu koji odražava radosni i sunčani duh Azurne obale 1920-ih.

I Gabrielle Chael počela je 1920-ih odlaziti na ovu Rivijeru. Između ostalog, na uzvisinama Roquebrunea, odlučila se usidriti i izgraditi vilu koju je nazvala La Pausa.

Nadgledala je svaki arhitektonski detalj i zasadila maslinike i polja lavande. Vila je postala njezina stalna kuća za odmor i na tom voljenom Jugu, Gabrielle Chanel tkala je niti u vremenu zaustavljenih trenutaka i radosnih sjećanja.

Sa svim tim fantazijama, Riviera je nadahnula kreatora mirisa Oliviera Polgea da stvori svijetao i elegantan miris.

Azurna obala dvadesetih godina 20. stoljeća iz snova vodila me je u izradi ovog novog mirisa. Eden pun sunca koji je privlačio umjetnike. Besprijekorna arhitektura vila iz tog vremena. Razigrana atmosfera večernjih zabava…, objasnio je.

Gabrielle Chanel Gabrielle Chanel (Foto: Chanel)

Olivier Polge je u fotografijama Gabrielle Chanel, lica izloženog suncu i okruženu prijateljima, primijetio osobitu vedrinu. Da bi je utjelovio, zamislio je miris mediteranskog cvijeća okupan svježinom citrusa. Sjedinio je jasmin s jedinstvenom kvalitetom nerolija iz cvjetova naranči ukorijenjenih na jugu Francuske.

Već godinama podržavamo zadrugu u Vallaurisu u kojoj se destilira cvijet naranči uzgajanih u privatnim vrtovima toga kraja.

Vlasnici voćnjaka gorkih naranči donose latice obrane s njihovih stabala kako bi se na licu mjesta pretvorili u esenciju. Lokalna klima daje esenciju visoke čistoće, rekao je.

Prozračni mirisni trag, potpis kolekcije Les eaux de Chanel, odmah se prepoznaje na koži, a čine ga osvježavajući veo narančine kore i petitgraina, zatim se javlja par jasmina i nerolija, a vremenom se neodoljiva blagost stapa s cvjetnim utiskom: dolazi od benzoinske smole i sandalovine.

Paris-Riviera Paris-Riviera (Foto: Chanel)

Eau de toilette Paris-Riviera, kažu njegovi tvorci, samo s jednim prskanjem pruža sliku ljetnog trenutka, obećanje plavetnila i sunca na koži, jednosmjerni izlet na obalu mitskog Mediterana.

Paris-Riviera dolazi u istoj senzualnoj i jednostavnoj bočici kao i ostali mirisi Les eaux de Chanel. Njezin zaobljeni oblik podsjeća na bočice alkohola koje su nekad ljudi na dugim putovanjima nosili u prsluku.

Na vrhu ima crni termostabilni čep s ugraviranim dvostrukim C i ovijena je u kutiji od valovitog kartona koja podsjeća na talasanje morske vode. Njezina posebna pumpica poziva na obilno nanošenje za ovijanje u izmaglici koja stvara dojam nježnog i profinjenog oblaka.

Ova bočica od 125 mililitara bit će dostupna u limitiranom izdanju do 31. svibnja 2020. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju