Charlotte Casiraghi jedna je od onih prineza zbog kojih su kraljevske obitelji uzbudljive. Unuka Grace Kelly majka je trogodišnjeg Raphaela, novinarka s diplomom filozofije na pariškoj Sorbonni te zaljubljenica u konjičke sportove koja obožava Gucci. I danas slavi 31. rođendan

Charlotte Casiraghi, kćer monegaške princeze Caroline i talijanskog industrijalca Stefana Casiraghija, jednom je prilikom izjavila kako je sretna što u životu može kombinirati različita iskustva.

Iako ju na crvenom tepihu možemo vidjeti u vintage Chanelu, stil Charlotte Casiraghi daleko je od očekivanoga.

U poeziji i filozofiji pronašla je utjehu (Charlotte je naime, imala samo četiri godine kada joj je otac poginuo u nesreći na moru), majka Caroline učila ju je o umjetnosti i kulturi od najranijeg djetinjstva zbog čega kritički gleda na svijet, a zahvaljujući Gucciju i Montblancu prepoznata je kao jedinstvena modna muza, zanimljiva svima i svakome, gdje god bi se pojavila.

Krasi ju jedinstvena elegancija baš kao i Grace Kelly. Iako ju na crvenom tepihu možemo vidjeti u vintage Chanelu, stil Charlotte Casiraghi daleko je od očekivanoga, ako govorimo u kraljevskim okvirima.

Nismo jedanput svjedočili da se pojavila na nekom eventu ili reviji zasjenivši sve aktualne modne blogerice i holivudske zvijezde.

Njezin recept za uspjeh možda je u tome što kombinira odjeću najluksuzijih modnih kuća i komercijalnih brendova. Obožava traperice i "obične" majice, za što je možda zaslužan njezin aktivan životni stil - već godinama, vrlo uspješno bavi se konjičkim sportom, a navodno, odjeću za sebe i sina Raphaela često kupuje i u Zari.


Životni uzori


Osnivačica je časopica Ever Manifesto, besplatnog izdanja koji se dijeli na najvećim svjetskim Tjednima mode.

Prije pet godina postala je zaštitno lice modne kuće Gucci, s kojom monegaška kraljevska obitelj ima sjajne odnose još iz vremena kada je njezin otac bio živ. A dizajnerica Frida Giannini za princezu je kreirala unikatne haljine po mjeri.

Charlotte uvijek rado ističe životne uzore - ekološki osviještenu dizajnericu Stellu McCartney i ujaka, princa Alberta II.

Osnivačica je časopica Ever Manifesto, besplatnog izdanja koji se dijeli na najvećim svjetskim Tjednima mode pa i na revijama prije spomenute Stelle. Kada je izašao prvi broj Charlotte je izjavila:

Časopis se tiska kada imamo što za reći ili nekome želimo pružiti podršku, cilj nam je ponuditi kratku i smislenu publikaciju koju će ljudi čitati.

Uvrštena je na mnoge liste najpoželjnijih i najbolje odjevenih žena svijeta, a neka od njezinih najboljih modnih izdanja možete pogledati u galeriji.

A u prvim redovima mnogih pariški revija sjedi i velika obožavateljica mode, nećakinja princeze Diane.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju