Ako ste raspoloženi za krišku (ili dvije-tri) slasnog cheesecakea obogaćenog neodoljivim mirisom naranče, onda je ovo pravi recept za vas. Osim što je sočan, ovaj kolač je i zdrav jer u sebi sadrži zobene mekinje, a umjesto šećera zaslađen je medom

Sastojci:
250 g svježeg kravljeg sira
150 g zobenih mekinja
13 g praška za pecivo (1 kesica)
2 jaja
prstohvat soli
3 žlice meda (ili više ako volite da je slađe)
cimet/đumbir (po želji)
150 g brusnica ili grožđica
korica 1 naranče
sok 1 naranče

Zagrijte pećnicu na 180°C. Grožđice stavite da se pola sata namaču u soku od naranče. Sir, mekinje, prašak za pecivo, jaja, sol, narančinu koricu dobro pomiješajte kuhačom. Dodajte med, cimet, grožđice i sok od naranče, pomiješajte. Smjesu izlijte u kalup prekriven papirom za pečenje, pecite otprilike 25 minuta (da poprimi zlatnu boju). Ohladite.

Krema:

250 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice meda (ili više ako volite slatko, može i šećer u prahu)
Krem sir pomiješajte s medom (miješajte kuhačom). Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte u sir. Kremom premažite tortu.

Još finih recepata za slasna jela i kolače pronađite na blogu Sweetheart.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju