Na svjetskom tržištu 10. siječnja ove godine izašli su memoari princa Harryja pod imenom "Spare" (Rezerva), a koje je prema njegovim sjećanjima i naputcima oblikovao J. R. Moehringer. Vojvoda od Sussexa u knjizi otkriva mnoge nepoznate detalje o svojem životu koji su iznenadili svjetsku javnost.

Jedno od velikih iznenađenja u knjizi prinčevi su osjećaji prema bivšoj djevojci Chelsy Davy. Iako je danas sretan suprug američke glumice Meghan Markle i ponosan otac dvoje djece, Harry se s radošću prisjeća svoje bivše drage.

Za razliku od mnogih djevojaka koje sam upoznao, ona se nije vidljivo spremala za krunu u trenutku kad mi je stisnula ruku. Činilo se da je imuna na tu uobičajenu bolest, koja se ponekad naziva sindrom prijestolja, otkriva princ Harry u svojim memoarima.

Oduvijek sam želio znati kako bi bilo upoznati ženu, a da joj se oči ne rašire na spomen moje titule, nego da ih ja raširim, koristeći svoj um, svoje srce. S Chelsy se to činilo stvarnom mogućnošću. Ne samo da je nije zanimala moja titula, činilo se da joj je dosadna. 'Oh, ti si princ?' Zijev.

Chelsy Davy je bivša djevojka princa Harryja - 10 Chelsy nije nikad maštala o životu na kraljevskom dvoru (Foto: Profimedia)

Chelsy Davy nije bila tipična djevojka iz visokih britanskih krugova. Štoviše, rođena je u obitelji u Bulawayu u afričkoj državi Zimbabve, u kojoj je otac Charles bio safari farmer, a majka Beverley bivša misica i model.

S princem se upoznala tijekom školovanja u Engleskoj, a 2004. godine ponovo su se susreli u Zimbabveu, u kojem je Chelsyn otac posjedovao i vodio rezervat za divlje životinje. U kratkom vremenu postali su nerazdvojni i odlučili upustiti se u vezu iako su mediji pratili njihov svaki javni korak.

Ona nije bila kao druge djevojke, bila je drukčija, otkrio je princ u svojim memoarima.

Chelsy Davy je bivša djevojka princa Harryja - 9 Chelsy Davy bila je u prijateljskim odnosima s Harryjevim bratom Williamom (Foto: Profimedia)

Chelsy je bila Harryjeva pratnja na vjenčanju njegova rođaka Petera Phillipsa, gdje se prvi put upoznala s kraljicom Elizabetom II., a nakon toga pozvana je i na svečanu proslavu 60. rođendana princa Charlesa.

Par se  2004. upustio u vezu, koja je bila obilježena s mnoštvo uspona, ali i padova. Trajala je s prekidima od 2004. do 2010. godine. Najveća iskušenja prolazili su kada je Harry služio u vojsci, a pogotovo kada je prvi put otišao u ratom zaraćen Afganistan.


Chelsy i Harry na kraju su prekinuli vezu jer ona nije željela da se o njezinu životu raspravlja u javnosti. Susreli su se ponovo na vjenčanju princa Williama i Catherine Middleton, s kojom je Chelsy Davy bila u prijateljskim odnosima.

Chelsy Davy je bivša djevojka princa Harryja - 2 Chelsy Davy bila je dobra prijateljica i Catherine Middleton (Foto: Profimedia)

Princ William pozvao je na svoje vjenčanje Harryjevu bivšu djevojku tek kad je provjerio sa svojim bratom slaže li se on s tom odlukom. Nije želio da se itko osjeća neugodno.


Bilo mi je teško vidjeti je. Bilo je tu još puno osjećaja, osjećaja koje sam potisnuo. Princ Harry u knjizi priznaje da je bio ljubomoran na druge muškarce koji su joj se udvarali i željeli s njom plesati. No ti su osjećaji prošli, a Harry i Chelsy ostali su dobri prijatelji. Potvrđuje to i činjenica što je Chelsy Davy bila jedna od uzvanica na njegovu vjenčanju s Meghan Markle.

Chelsy je jedna od rijetkih u životu princa o kojoj ogorčeni princ Harry ima samo riječi zahvalnosti i hvale. Bivša djevojka koja je ostala potpora i prijateljica, to je posebna titula kraljice koju imaju samo rijetke. 

Davy je danas u sretnom braku s hotelijerom Samom Cutmoreom-Scottom te zajedno imaju jednogodišnjeg sinčića Lea. Iako je završila ekonomski fakultet u Cape Townu i pravni fakultet u Leedsu, danas ima svoj brend nakita Aya, ali i tvrtku za organizaciju luksuznih putovanja po Africi.

Chelsy Davy je bivša djevojka princa Harryja - 7 Chelsy Davy na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle 2018. godine (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju