Za Filipu Sorko i njezine Chia Cups, neodoljive točkaste šalice koje izrađuje s partnerom Antunom Ružolčićem, vjerojatno ste čuli. Ono što možda ne znate je da je Filipa i za ovaj Božić pripremila posebnu ediciju šalica s blagdanskim motivima.

I ovaj put riječ je, naravno, o ručno rađenim keramičkim šalicama. Proces je dugotrajan i, kako kaže Filipa, osobu vrlo brzo nauči strpljenju. A plod njezina strpljenja, rada i truda ovaj put su šalice ručno ocrtane različitim božićnim i zimskim motivima. Šalica se usto i točka te se nanose dodatne sitne zlatne točkice kao detalji na crtežima.

Za izradu jedne šalice treba desetak dana jer tu ima puno "praznog hoda" u vidu sušenja i pečenja, tako da mi u biti radimo ture od 100 šalica, nikada samo jednu, priča Filipa i dodaje da su svi božićni i zimski crteži nastali u njezinoj glavi.

Ocrtavam ih samo ja, bez ikakvih šablona i slično, a ukrašavamo ih s crnim ili prigodnim crvenim točkicama jer su točkice naš zaštitni znak, dodala je.

S obzirom na to da su božićne Chia šalice ipak malo posebnije od klasičnih točkastih i da su crteži zahtjevniji te imaju dodatne zlatne detalje po sebi, kolekcija će biti vrlo limitirana, što znači da će broj dostupnih komada biti vrlo ograničen, a i cijena nešto viša.

Božićne šalice biti će dostupne za narudžbu isključivo preko našeg webshopa, a stižu za koji dan. Trenutačno smo u procesu izrada fotografija za web-trgovinu. Biti će objavljeno na mojem Instagram profilu čim ih stavimo u prodaju.

Kolekciju ćemo svaki tjedan do Božića nadopunjavati s novim dostupnim šalicama, kako ih budemo izrađivali, tako će ići na webshop. Stoga se nadam da će svi dobiti svoj primjerak božićne Chia šalice do samog Božića, rekla nam je Filipa, koja ovih dana punom parom radi i na izradi tanjurića, koji su tek nedavno postali dio njihova asortimana.

Šalice s dvostrukom stijenkom su lijepe, funkcionalne i izdržljive Za kavu ili čaj: Prozirne šalice u kojima topli napitak postaje najfotogeničniji prizor

Kada prođe "ludo" razdoblje u kojem su zaokupirani izradom i crtanjem božićnih komada, nastavit će se realiziranjem drugih ideja i projekata.

Svašta nam je u planu, kaže Filipa, koja dodaje da im je drago što su njihove šalice postale prepoznatljive i što s jednim tako jednostavnim proizvodom uspijevaju zadržati zanimanje kupaca i tržišta, zbog čega još uvijek nemaju potrebu previše širiti asortiman.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju