Chia Cups, naslađi brend šalica, otvorio je svoju prvu fizičku trgovinu u sklopu koje se nalazi i coffee shop. Vlasnica brenda Filipa Sorko najavila je svoj novi poslovni pothvat još u rujnu, a njezina se vrijedna ideja napokon realizirala i oduševila vojku obožavatelja.

Galerija Chia Cups Chia Cups Chia Cups +6 Novootvorena trgovina i bar Chia Cups

Filipa je lokaciju za svoju prvu fizičku trgovinu pronašla na uglu Šenoine i Palmotićeve ulice u Zagrebu, a ondje se mogu kupiti superopopularne ručno rađene keramičke šalice sa zlatnom ručkicom, čiji je šarmantni dizajn inspiriran chia sjemenkama, ali i popiti kava jer se u sklopu dućana nalazi i kafić.

U Chia šalicama posluživati će se Cogito kava, Teasheena čajevi, Materia matcha, a u ponudi imaju i vruću čokoladu sa narančom i cimetom, Chai latte, topli turski napitak Salep sa cimetom i pistacijom, pa čak i Caffe D’Orzo, odnosno ječmenu kavu kod nas poznatiju kao Divka.

Chia Cups Novootvorena trgovina i bar Chia Cups (Foto: Slaven Janđel)

U coffee baru naručivati će se na šanku, te će se također sve od šećera, meda, vode i dodataka za kavu, poput pumpkin spice i šećera od vanilije, nalaziti na šanku gdje će se moći slobodno uzimati, govore nam.

Chia Cups Novootvorena trgovina i bar Chia Cups (Foto: Slaven Janđel)

Osim zanimljivih okusa, posjetitelje će oduševljavati i pomno osmišljeni dizajn interijera koji je uređen u znaku – točkica. Kako nam govore iz Chia Cupsa, interijer je miks novoga, staroga i ručno izrađenog i upravo mu to daje posebno toplu i ugodnu notu.

Chia Cups Novootvorena trgovina i bar Chia Cups (Foto: Slaven Janđel)

Foteljice su bakine i za njih smo istočkali materijal te ih tapecirali. Stolice su iz jednog starog zagrebačkog stana, koje smo također dali ofarbati u bež boju, u skladu s našim šalicama.

Stolići su napravljeni posebno za nas i po našim nacrtima i mjerama. Okrugle crne pločice na pultu u trgovini smo također ručno napravili od keramike. Aparat za kavu je custom made, kao i mlinac za kavu, obojali smo ga u boju naših šalica i ukrasili ih točkicama. Jastučići, vaze, zidovi… sve je u točkicama, govore nam.

Zavirite u galeriju na početku teksta i pogledajte njihovu točkastu čaroliju.

Chia Cups Novootvorena trgovina i bar Chia Cups (Foto: Slaven Janđel)

  Hrvatske šalice Chia Cups uskoro će se moći kupiti i u trgovini u centru Zagreba Chia Cups Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 4 Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 1 +2 Točkaste šalice Chia Cups imaju brojne obožavateljice - 3

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju