Modna kuća Christian Dior predstavila je "haute couture" kolekciju za sezonu jesen/zima 2017./2018. godine na Pariškom tjednu mode

Modna kuća Christian Dior proslavila je 70. godišnjicu svog osnutka fantastičnom revijom na Pariškom tjednu visoke mode.

Kreativna direktorica Diora Maria Grazia Chiuri predstavila je svoju drugu haute couture kolekciju i oduševila kritičare odjećom prožetom originalnom estetikom velikog modnog majstora.

Christian Dior putovao je diljem svijeta od 1947. godine. Ovaj put mi smo svih pet kontinenata doveli u Pariz, kazao je za Reuters Sidney Toledano, izvršni direktor modne kuće.

Chiuri je naglasila kako je ovo kolekcija za sve tipove žena u svim zemljama pa je u skladu s tom vizijom predstavila vrlo nosive haute couture komade, bez teatralnosti na kakvu smo naviklu u svijetu visoke mode.

Kritičari su primijetili kako je kompletna kolekcija vrlo "francuska", bogata specifičnom Dior sivom bojom i kultnim komadima iz prvih kolekcija Christiana Diora poput legendarnog "bar jacketa".

Chiuri je ostala u potpunosti vjerna Diorovoj ostavštini, što će neki možda doživjeti kao neinventivnost ili nedostatak inspiracije, ali ovom kolekcijom zapravo je iskazala počast originalnom dizajnu osnivača jedne od najcjenjenijih modnih kuća svih vremena.

 
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju