Slavna američka manekenka napunila je 61 godinu, a svi se slažu kako nikad nije izgledala bolje. Mladolikost kože lica i tijela zahvaljuje dobrim genima i zdravom životu o čemu je nedavno izdala knjigu po imenu 'Timeless Beauty' (Bezvremenska ljepota)


1. Prehrana bez mesa

'Nisam takla komad mesa otkad sam pročitala zorni opis klaonice u Chicagu kad sam imala 12 godina. Kroz godine sam prošla mnoge faze, a trenutno sam vegetarijanka koja od mliječnih proizvoda konzumira tek kozje mlijeko. Ugađam si tako što imam privatnog kuhara koji priprema sva moja jela,' priznala je Christie Brinkley.

DORUČAK započinje capuccinom, nakon čega pojede jogurt od kozjeg mlijeka s borovnicama, malinama, papajom, chija sjemenkama, sirovom zobi i orasima. Kad se zaželi proteina, pojede omlet od bjelanjka, špinata i gljiva.


RUČAK
obuhvaća salatu od žitarica i grahorica, a u popodnevnim satima popije svježe napravljen sok od kelja, limetinog i narančinog soka te avokada. Za međuobrok ponekad gricka domaće bućine koštice sa himalajskom soli, orahe, suncokretove sjemenke ili grožđice.

VEČERA: smeđa riža s lećom, pečenom paprikom i komoračem njeno je omiljeno jelo. Kad izađe u omiljeni restoran naručuje punjene gljive ili kuhane šparoge s umakom. Svaki dan si priušti i koju kockicu sirove čokolade.

2. Vježbanje
'Svi me pitaju koristim li spravu Total Gym, što je apsolutna istina. Savršena je za istezanje i produljivanje tijela. Prošle godine počela sam voziti sobni bicikl, a preko zime bavim se jogom. Uživam u bicikliranju, paddleboardinug, daskanju na valovima, skijanju i plivanju, također,' priznaje 61. godina stara Christie koja vjeruje u važnost vježbanja za održavanje fit figure.

 


3. Njega kože

Rutina za njegu kožu Cristie Brinkley je vrlo jednostavna: ona dubinski čisti koži i vlaži je odgovarajućim preparatima na području lica, vrata, dekoltea i ostatka tijela. Ponekad si priušti kemijski piling s voćnim kiselinama, a pije i mnogo vode kako bi joj koža bila hidrirana.

'Religiozna sam po pitanju nanošenja kreme za sunčanje. Kada sam počela s poslom manekenke poticali su me da potamnim, ali sam uvijek štitila svoju kožu. Trenutno koristim kremu s SPF faktorom iz vlastite linije koja je prilagođena mom tipu kože.'

4. Šminka i frizura
Christie obožava šminku, pa preko dana koristi neutralne i zlatne tonove koji osvježavaju kožu. Na lice stavlja primer, podlogu i iluminator. Oči obrubi smeđom olovkom i tamnom maskarom, a na usne stavlja sjajilo u boji koži. Za večernje izlaske stavlja umjetne trepavice i crni tuš za oči.

'Kada sam započinjala u ovom poslu, moja je kosa bila toliko gusta da sam je jedva mogla sputati gumicom, no sa svakom trudnoćom postajala je sve tanja. Svaki dan šamponiram kosu i stavljam regenerator, a povremenom frizurom osvježim ekstenzijama. Kad sam bila djevojčica prosvjetljivala sam pramenove limunovim sokom, sada idem kod svoje frizerke svakih šest do osam tjedana.'

5. Opuštanje
Opuštenost tijela dodatan je razlog za dobar izgled Christie Brinkley. Slavna manekenka svake nedjelje prepušta se dubokoj masaži tkiva i meridijana, a barem jednom mjesečno priušti si opuštajuću kupku sa solima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju