Otkako se Cynic otvorio u Martićevoj 13 prije nekoliko tjedana, privlači mnoštvo interesa među Zagrepčanima. Ovaj zanimljivi koncept koji spaja artisan pekaru, bistro i bar na jednoj šarmantnoj adresi novina je na ovim prostorima.
I svi žele probati njihovu ponudu.
Ružičasta "kava" jedna je od intrigantnijih zanimljivosti na meniju Cynica. Točnije, riječ je o cikla latteu.
Cikla latte radimo od organskog praha cikle, koji je dobiven liofilizacijom. Mutimo ga do pojave pjenice zajedno s pet grama hrvatskog meda medun iz Otočca, a napitak završimo s Oatly zobenim mlijekom zagrijanim na 53 Celzijeva stupnja, otkrivaju nam u Cynicu.

Rezultat je napitak atraktivne boje i jedinstvenog okusa – suptilno je sladak s natruhama zemljanih tonova, dok kremasto zobeno mlijeko uravnotežuje prirodni okus ovog korjenastog povrća.
Šalica napitka od 250 mililitara, pak, prodaje se po cijeni od 3,90 eura.
I ne, cikla latte nije samo prolazan instagramski trend. Riječ je o zdravom napitku koji obiluje nutrijentima i koji se u svjetskim metropolama pije već posljednjih nekoliko godina.

Odavno je poznato da je cikla bogata vitaminom C, folatima, željezom, manganom i kalijem te mnogim antioksidansima koji pomažu u borbi protiv upala te štite od oksidativnog stresa. Visoka koncentracija nitrata u ovome prahu opušta i širi krvne žile, poboljšava cirkulaciju i snižava visok krvni tlak.
Neke studije su pokazale i da je prah od cikle održiv izvor energije koji povećava sportske performanse, poboljšava izdržljivost i smanjuje umor, pa se nameće i kao dobra alternativa za ispijanje kave.
Iako, u Cynicu možete popiti i vrlo finu kavu, no to je neka druga priča.

