Cipele i sandale s visokom i tankom potpeticom najčešći su izbor slavnih dama i njihovih stilista za crveni tepih. Stručnjaci smatraju da se ta vrsta obuće najlakše kombinira u svečanim prilikama, a ide uz sve, od male crne haljine do raskošne krinoline.

Galerija Bijele balerinke za Met Galu Irine Shayk Janelle Monáe u kreaciji i platformama Thoma Browna na Met Gali Anitta u platformama Marca Jacobsa na Met Gali +4 Paris Hilton u platformama Marca Jacobsa na Met Gali

Irina Shayk izgradila je karijeru u modnoj industriji reklamirajući i noseći cipele s iznimno visokom potpeticom, no za najvažniji svečani tepih u modnom kalendaru – za Met Galu, odabrala je ipak udobnost.

Ruska manekenka iznenadila je mnoge kada se po svečanom tepihu prošetala u bijeloj satenskoj haljini iz kolekcije japanskog dizajnera Yohija Yamamotoa za proljeće/ljeto 1998. godine, a sparila ju je s udobnim bijelim balerinkama ravnih potplata.

Kristen Stewart u Chanelovim mokasinkama na Met Gali Kristen Stewart u Chanelovim mokasinkama na Met Gali (Foto: Afp)

Udobnost na svečanom tepihu Met Gale odabrala je i Kristen Stewart, koja je nosila crno-bijelo odijelo iz Chanelove kolekcije Cruise za 2016./2017. godinu uz udobne mokasinke.


Paris Hilton i brazilska glazbenica Anitta otišle su pak u suprotnu krajnost te odabrale isti model cipela s potpisom Marca Jacobsa s monumentalnom platformom i blok-potpeticom od čak 17 centimetara.

15 slavnih dama koje su se na Met Gali pojavile u vjenčanici Mnoge dame nosile su vjenčanice na svečanom tepihu Met Gale Olivia Wilde u Chloe haljini na Met Gali 2023. Nicola Peltz u Valentinu na Met Gali 2023. +12 Miranda Kerr u Dioru na Met Gali

Platforme su bile mnogim damama omiljen izbor na ovogodišnjoj Met Gali. Koje su sve to dame iznenadile svojim izborom cipela, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Paris Hilton u platformama Marca Jacobsa na Met Gali Paris Hilton u platformama Marca Jacobsa na Met Gali (Foto: Afp)

Njihova karizma ne blijedi: Legendarni supermodeli 90-ih zablistali na Met Gali Carla Bruni na reviji modne kuće Chanel 1992. Karl Lagerfeld i Kate Moss 1996. godine Karl Lagerfeld i Naomi Campbell u 90-ima +8 Naomi Campbell na Met Gali u Chanelovoj haljini iz kolekcije za proljeće/ljeto 2010.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju