Bez nekih je stvari teško zamisliti svoju dan. Za neke je to jutarnja kava, za neke šminka, a za neke nešto sasvim treće. Iako je nemoguće za svakoga pogoditi o čemu je riječ, neke stvari ipak su nam zajedničke. Zato smo pokušali sakupiti deset proizvoda bez kojih velik broj Hrvatica više ne može zamisliti svoju svakodnevicu, a koji mogu postati i vaši favoriti.

Galerija Jumiso maske za lice Jumiso maska za lice Balea kamen za pedikuru +17 Denk Mit sredstvo za dezinfekciju rublja

Balea kamen za pedikuru i Balea krema za stopala Balea kamen za pedikuru i Balea krema za stopala Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Kamen za pedikuru
Iako se ljeto lagano bliži svome kraju, u našim mislima mi se još uvijek brčkamo u plićaku prekrasnih plaža naše obale. Iako nema ljepšeg osjećaja nego osjetiti pijesak pod prstima ili pak sitni šljunak koji škaklja naša stopala, sol, sunce i grube površine oštećuju kožu naših stopala i čine ju grubom i hrapavom. Kako bi svoje noge dovele u red, Hrvaticama su puna usta hvale Baleinog kamena za pedikuru koji čini čuda za ogrubjelu kožu stopala. Njegova je cijena prava sitnica, a uporaba vrlo jednostavna. Dovoljno je laganim kružnim pokretima trljati zadebljanja kako bi ona gotovo u potpunosti nestala. Cijelu priču možete zaokružiti Baleinom kremom za stopala koja ih intenzivno hrani i čini ih savršeno mekima zbog čega ćete s guštom nositi sandale do samog kraja ovog za mnoge, najdražeg dijela godine.

Mivolis ulje čajevca Mivolis ulje čajevca Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Ulje čajevca
Svi oni koji svakodnevno muku muče s prištićima koji neprestano izbijaju unatoč redovitoj njezi kože, sada će doći na svoje. Iako je teško pronaći nešto što odlično funkcionira na svakoj koži, Hrvatice su čini se upravo to napravile jer ulje čajevca koje se može pronaći na dm-ovim policama idealno je upravo za isušivanje upornih prištića. Mivolis ulje čajevca je zapravo eterično ulje intenzivna mirisa s kojim se treba pažljivo odnositi jer jako nadražuje kožu, zato kada primijetimo prištić, trebali bismo staviti jednu do dvije kapi na higijenski štapić te ga prisloniti direktno na bubuljicu. Nakon nekoliko nanošenja, bubuljica bi se trebala smanjiti, a potom i nestati. Ulje čajevca može se koristiti i u druge svrhe, primjerice za masažu ili njegu vlasišta kose. Bitno je samo kombinirati ga s ostalim nosivim uljima poput maslinovog, bademovog itd. kako ne bi bilo previše agresivno za kožu.

Denk Mit sredstvo za izbjeljivanje rublja Denk Mit sredstvo za izbjeljivanje rublja Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Sredstvo za izbjeljivanje rublja
Ako ste poput nas i volite neutralnije boje, tada je vaš ormar pun bijelih majici, košulja, bluzica pa čak i hlača. No nakon mnogobrojnih pranja, čak i najkvalitetnija vrsta tkanine polako, ali sigurno počinje gubiti svoj prvotni sjaj. I dok s tugom razmišljamo kako da vratimo bjelinu našoj omiljenoj odjeći, žene diljem Lijepe naše bacile su se u potragu za proizvodom koji bi ih mogao riješiti tih muka. Svoj su spas pronašle u dm-ovom Denk Mit sredstvu za izbjeljivanje rublja i odlučile ga podijeliti sa svima nama. Njegova je cijena prava sitnica, a učinak fenomenalan. Ono snažno i učinkovito uklanja sivkasti i žućkasti ton s bijele odjeće te je ostavlja blistavo bijelom. Jedno je pakiranje namijenjeno za jedno pranje, a svoju snagu pokazuje čak i na niskim temperaturama. Iako nam dolaze sivi dani, sivilo se zasigurno neće vidjeti na našoj odjeći.

Ziaja lemon cake šećerni piling za tijelo Ziaja lemon cake šećerni piling za tijelo Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Piling
Nakon što smo je gotovo tri mjeseca prepustili na milost i nemilost sunca, mora i svih ostalih draži koje ljeto nosi sa sobom, vrijeme je da svojoj koži pokažemo i malo ljubavi. Među prvima se na popisu onih koji će nam u tome pomoći, pronašao Ziaja lemon cake šećerni piling za tijelo u koji se žene diljem Hrvatske kunu da svoj posao radi savršeno. Ovaj piling nježno uklanja mrtve stanice kože i ostavlja osjećaj meke i njegovane kože. Za to su najzaslužniji prirodni kristalići šećera i njegov glavni sastojak karite maslac koji stvara zaštitni sloj, a koji potom sprječava gubitak vlage iz kože te je istovremeno regenerira i štiti. Malo je reći kako nas njegov miris kolača od limuna i vanilije sve baca u delirij, a u njegovom mirisu će zasigurno uživati i „bolje“ polovice jednom kada napustite kupaonicu. Nakon ovog tretmana, naša koža osjećat će se sretno i zdravo, a tako će i izgledati.

Denk Mit sredstvo za dezinfekciju rublja Denk Mit sredstvo za dezinfekciju rublja Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Sensitive sredstvo za dezinfekciju rublja
Ne moramo niti govoriti koliko smo posljednjih godinu dana, a možda i više, osjetljivi na sve oblike bakterija i virusa. Čak i ako ranije o tome nismo toliko vodili računa, danas je situacija malo drugačija. I dok deterdženti za rublje ispiru mrlje s odjeće i ostavljaju osjećaj svježine, oni ne mogu u potpunosti ukloniti bakterije i viruse osim kada je riječ o pranju na visokim temperaturama. Iako možda toga niste bili niti svjesni, dm-ova Denk Mit marka u svojoj ponudi ima i sredstvo za dezinfekciju rublja koje se prilikom pranja dodaje u perilicu. Ono u potpunosti uklanja bakterije, viruse pa čak i gljivice pri čemu rublje nije potrebno prati na visokim temperaturama. Proizvod nije nimalo agresivan za kožu, no ako vas to brine, dm ima i Sensitive verziju koja je idealna za tekstil naših mališana. Ovo sredstvo koje je itekako voljeno među Hrvaticama, neće oštetiti niti najosjetljiviju vrstu tkanine, pa se ne morate bojati da će možda uništiti vašu omiljenu majicu ili haljinu. Uporaba je itekako jednostavna. Dovoljno ga je ubaciti u dio za omekšivač kako biste mogli uživati u higijenski čistoj odjeći svaki dan.

Jumiso maske za lice Jumiso maske za lice Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Maska za lice
Od kada je korejska i japanska kozmetika došla na police dm-ovih prodavaonica, žene diljem Lijepe naše uputile su se u šoping kako bi vidjele o čemu je tu zapravo riječ. Nije tajna da su Azijati u samom vrhu kada je u pitanju njega kože. Njihove kreme sadrže sastojke koji dubinski hrane kožu i čine je elastičnom zbog čega često mislimo da su njihove žene mlađe negoli zapravo jesu. Upravo zbog toga i Hrvatice žele kopirati njihovu dnevnu rutinu njege kože, a to mogu napraviti upravo korištenjem njihovih proizvoda. I dok su svoje kreme, serume i tonike gotovo usavršili, ono po čemu su najpoznatiji su njihove maske za lice. Iako se zasigurno teško odlučiti za jednu, Jumiso maske za lice koje se mogu nabaviti u dm-u, osvojile su srca brojnih Hrvatica. Izrazito su hidratantne, a sačinjene su od kombinacije bogatih sastojaka koji sprječavaju gubitak vlage i lipida u koži te pomažu u obnovi stanica kože. Dovoljno ju je nanijeti na suhu i čistu kožu i ostaviti da djeluje 15 minuta. Koža će izgledati blistavo i zdravo, a kako bi takva i ostala, bitno ih je nanositi barem jednom tjedno.

Ebelin perive blazinice Ebelin perive blazinice Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Perive blazinice
Svaka žena koja uživa u dobrom make upu zna koliko je ponekad teško na kraju dana očistiti lice i skinuti šminku. Osim što dugo traje, razne maramice za skidanje šminke, micelarne vode i općenito blazinice mogu zbog silnog trljanja iziritirati lice. Zato je dm-ova marka Ebelin izbacila perive blazinice koje su izrazito nježne za kožu, dok istovremeno savršeno uklanjaju ostatke šminke i nečistoće s lica koje smo nosili cijeli dan. Ono po čemu su posebne jest to što ih nakon korištenja ne moramo bacati u smeće, već ih je dovoljno oprati i ponovo koristiti. Kako dolaze u mrežici, ona će ih zaštititi prilikom pranja u perilici, a podnose temperaturu do 60 stupnjeva pri čemu će se sve nečistoće uspješno ukloniti. Tako će ove obožavane blazinice voljeti i svi oni koji se brinu o okolišu jer skidanje šminke nikada nije bilo ekološki prihvatljivije negoli danas.

dm Bio müsli s bobičastim voćem dm Bio müsli s bobičastim voćem Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Müesli bez šećera
Što je savršeni doručak ako ne žitarice s mlijekom i ponekim voćem. Ipak, mnoge žitarice koje se nude po raznim trgovinama pune su šećera i ostalih sastojaka čija nutritivna vrijednost nije velika. U moru raznih žitarica važno je zato pronaći one koje su bogate kvalitetnim i hranjivim sastojcima zbog kojih nećemo brzo ogladniti. Tako su Hrvatice došle do dm-ovih müslija s bobičastim voćem koji se sastoje od integralnih pahuljica iz ekološkog uzgoja i ono najvažnije, koje su bez šećera. Malo je reći kako je upravo to postao omiljeni obrok brojnih žena u Hrvatskoj koje s guštom ovaj doručak poslužuju cijeloj obitelji. Dovoljno ih je preliti mlijekom, jogurtom ili mlaćenicom te dodati pokoji orašasti plod ili svježe voće kako bi dobili ukusan, aromatičan i kvalitetan doručak koji će donijeti osmijeh na lica svima koji ga kušaju.

dm Bio Napitak od soje i zobi Barista dm Bio Napitak od soje i zobi Barista Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Zobeno mlijeko
Rijetki su oni koji svoj dan ne započinju šalicom kave koja će ih razbuditi i pripremiti za nove radne pobjede. I dok neki uživaju u pravoj crnoj kavi, drugi je vole blagu s mlijekom i po mogućnosti s pjenicom kao iz kafića. Ipak, sve je više onih koji odlučuju mliječne proizvode izbaciti iz svoje prehrane zbog zdravstvenih ili drugih razloga. Kao savršena alternativa tome pokazala su se mlijeka od raznih orašastih plodova i žitarica, pa su tako među najdražima bademovo, sojino i zobeno mlijeko. Iako svako radi svoj posao odlično, za dobivanje savršene šalice kave, potrebno je jedno malo drugačije – dm Bio Napitak od soje i zobi Barista. Ovo prirodno mlijeko bez laktoze i dodanog šećera, idealno je za sve ljubitelje kave jer je kremaste teksture i napravit će pjenicu kao od šale. Osim za kavu, odlično je i kao samostalan napitak, a kad smo već spominjali mueslije, idealan su partner uz žitarice za dobar početak dana.

Balea Professional Oil Repair uljem za oštećenu i suhu kosu Balea Professional Oil Repair uljem za oštećenu i suhu kosu Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Ulje za oštećenu i suhu kosu
I dok smo uživali u svakom ljetnom povjetarcu koji nam je nesnosne vrućine činio podnošljivima, upravo on u kombinaciji sa suncem i morem isušio je kosu mnogih Hrvatica. Od suhe kose posebno pate one koje svoju kosu tretiraju raznim bojama, pa je kosu ponekad itekako teško ukrotiti. Kako bi joj pružile potrebnu njegu, nahraniti je možemo Balea Professional Oil Repair uljem za oštećenu i suhu kosu koje za razliku od drugih ulja ne masti kosu već joj vraća izvornu mekoću. Kako je njena formula obogaćena arganovim uljem, Balea ulje čini kosu zdravijom i sjajnom sve do vrhova. Osim toga, ono je izrazito lagano, pa ga možemo koristiti svaki dan. Kao i svako ulje, i s njime je potrebno izbjegavati korijen kose, a nanijeti ga treba samo na jako oštećene i suhe dijelove kose. Ono što je najbolje kod ovog ulja jest to što štiti kosu od visokih temperatura kojima ona može biti izložena prilikom peglanja ili uvijanja kose, tako da i dalje možemo uživati u raznim frizurama bez da vodimo brigu o tome koliko ćemo time kosu oštetiti.

Kao pravi prijatelj žena, u dm-u znaju koliko je važno nuditi kvalitetne proizvode po trajno dobrim cijenama, a koje se jednom postavljene, neće mijenjati barem idućih četiri mjeseca. Tako su ovi proizvodi lako dostupni baš svima kako bi u svakom trenutku mogli nadopuniti svoju policu novim kozmetičkim proizvodima koje će naše tijelo obožavati, ali i kuhinju novim namirnicama koje će ga nahraniti iznutra i tako pomoći da izgledamo i da se osjećamo prekrasno u svojoj koži.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju