Citronovac je biljka poznata po svome specifičnom mirisu limuna koji otpušta nakon dodira. Osim agruma, ispušta i svježe, zelene i drvenaste note koje osjetila bude svojim energizirajućim i poletnim aromama. U prošlosti, citronovac se mogao pronaći na svakoj provansalskoj tržnici, a njegova svježina bila je posebno dobrodošla za vrijeme ljetnih vrućina.

Upravo je citronovac jedan od ključnih L'Occitaneovih sastojaka koji su svojim mirisom postali prepoznatljivi predstavnici ovog luksuznog brenda s juga Francuske. Zato mu L'Occitane pridaje mnogo pažnje, a njegovi proizvođači, »brižni čuvari«, uzgajaju biljke 100 % ekološki: ne koriste pesticide ni gnojiva, čak ni one koji su dozvoljeni regulacijama organske agrikulture, polja održavaju malima, a svake godine citronovac ponovno sade i korov uklanjaju ručno. Nakon što briga i nježnost prema citronovcu urode plodom, beru i suše lišće te se posvećuju procesu parne destilacije koja donosi cvjetnu vodicu i eterično ulje. Jeste li znali? Za 1 litru cvjetne vodice potrebno je 1000 listova!

Nova kolekcija – Citronovac Kaktus

L’OCCITANE je 1981. godine kreirao svoju prvu kolekciju s citronovcem i tako postavio temelje za njegov ikonični status. Svjež i iskričav miris savršen je za ljeto, zato je citronovac najbolji način za proslavu ljeta i omiljena kolekcija među L’OCCITANEOVIM kupcima. Epiteti koji krase ovu ljetnu kolekciju su: limunasto, iskričavo, osvježavajuće, voćno, sunčano… Svake godine, L'Occitane slavi jedan od svojih omiljenih sastojaka limitiranim živopisnim ambalažama, inovativnim teksturama i posebnim novim spojevima – a ove godine odabir mu je u potpunosti neočekivan i iznenađujuć: riječ je o kaktusu! Osim neočekivanih mirisnih nota i sastojaka, L'Occitane donosi i zanimljive novitete, kao što je krema za ruke dvojne teksture koja donosi hidrataciju kreme i osvježenje gela, te neodoljiv rashlađujući Gel za njegu nakon sunčanja.

PR PR (Foto: PR)

Priroda je naše šesto čulo

L'Occitane i njegovi proizvođači ističu da je uzgoj citronovca njihovo šesto čulo. Ekološki citronovac, na L’OCCITANEOVIM je poljima okružen bogatim i biološki raznolikim okolišem. Upravo je očuvanje biološke raznolikosti u srži L'OCCITANE brenda, koji svojim dugoročnim odnosima s uzgajivačima ekološkog bilja i inzistiranju na odgovornom, održivom uzgoju te sadnjom brojnih autohtonih stabala u Hrvatskoj i svijetu, pridonosi ovom cilju.

O svim novitetima i zanimljivostima kolekcija, dodatne informacije potražite na www.loccitane.hr ili na društvenim mrežama - Instagramu i Facebooku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju