Čini nam se da nam je proljeće tek zakucalo na vrata, a prava je istina da nam već za mjesec dana stiže i toplo ljeto. Stoga je potrebno dobro pripremiti kožu za dugotrajno izlaganje na suncu te vratiti vlagu u slojeve dermisa na koje često zaboravimo.

Galerija L'Occitane Herbae krema za ruke Bademov piling maslac za tijelo 265 kn Bademov shake za tuširanje 148,60kn +16 Bademova odlična krema za ruke 128,50kn  

U nastavku provjerite najbolje savjete za njegu kože, lica i kose, a vrhunska preparativna kozmetika iz L'Occitane u vrijednosti od čak 6000 kuna može postati vaša uz nagradni natječaj City Centera one.

Sunce ima i mnoge prednosti; od podizanja raspoloženja, obogaćivanja kože vitaminima, čini nas sretnijima i preplanulima, no prevelika izloženost naše kože suncu, soli, vjetru i visokim temperaturama dovodi do njezine isušenosti i dehidracije.

Proljeće je idealno vrijeme kada biste trebali početi brinuti o pripremi kože za izlaganje suncu jer upravo na taj način možete spriječiti alergije na sunce i pripremiti svoju kožu za ljeto na najbolji mogući način. Iako vam na prvu ne pada na pamet pravilna prehrana, za vrijeme toplijih dana u svoju prehranu uvrstite namirnice crvene i narančaste boje te one bogate beta-karotenom. On se nakon unošenja u organizam pretvara u vitamin A, koji služi u zaštiti epitela kože.

Još jedan važan korak prije odlaska na sunce jest piling tretman na kojem će vaša koža biti iznimno zahvalna. On omogućuje koži da se riješi odumrlih stanica koje se nakupljaju, a i pomoći će vam u ravnomjernom tamnjenju.

Bademov piling maslac za tijelo 265 kn Bademov piling maslac za tijelo 265 kn Foto: L'Occitane press

Preporučuje se da nakon pilinga pričekate nekoliko dana prije sunčanja. Želite li svojoj koži podariti kvalitetan piling, L'Occitane ima slasnu kombinaciju usitnjenih bademovih ljuskica i kristalića šećera koji se nježno rastapaju na koži i pretvaraju u kremu koja stimulira staničnu aktivnost.

Isušena koža djeluje neprivlačno i beživotno i potrebna joj je dodatna njega da bi se vratio zdrav izgled. Za dubinsko obnavljanje kože prije sunca, jedan od najpoznatijih beauty brandova prirodne kozmetike - L'Occitane izbacio je kolekciju proizvoda koja će odgovarati svim tipovima kože.

Primjerice, za dubinsku obnovu epitela preporučuje se korištenje KARITE linije proizvoda za kožu koji sadrže pravu količinu karite maslaca koja odgovara potrebama različitih tipova kože te osigurava potpunu njegu i zaštitu u svim uvjetima. Dobra je vijest i da svi spomenuti proizvodi imaju zaštitni faktor.

Krema za žednu kožu lica 224,90kn Krema za žednu kožu lica 224,90kn Foto: L'Occitane press

Ako već sada imate lomljivu i oštećenu kosu, birajte onaj proizvod koji je obnavlja i restrukturira te štiti od sunčevih zraka, kako bi ovo ljeto jedino slamnato na vama bio - šešir na glavi.

Šampon i regenerator za intenzivno obnavljanje kose isproban je recept pomoću kojeg će vaša kosa prodisati, biti glatka, podatna i predivno sjajna.

Maska za intenzivno obnavljanje suhe i oštećene kose 224,90kn Maska za intenzivno obnavljanje suhe i oštećene kose 224,90kn Foto: L'Occitane press

Iako smo vam sad dali izvrsne savjete za nadolazeće ljeto, najbolja vijest tek slijedi. Najkreativnijiu čitatateljicu City Center one nagradit će poklon-paketom L'Occitane u vrijednosti od šest tisuća kuna. Odlično, zar ne?

Više informacija o nagradnom natječaju potražite na City Mix&Match, a autor najkreativnijeg odgovora u svojoj će kupaonici morati napraviti mjesta za ove odlične proizvode.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju