Tijekom prikazivanja modnih kolekcija za jesen/zimu 2023. godine modeli su na modnim pistama u rukama držali svašta, od pudera preko rubova kaputa do grudi.

Galerija Clutch torbe obilježit će modnu sezonu pred nama Giorgio Armani jesen/zima 2023. Gabriela Hearst jesen/zima 2023. +7 Bottega Veneta jesen/zima 2023.

No, kada nisu držale kozmetiku ili dijelove tijela, modelima su ruke često bile omotane oko clutch torbi.

Giorgio Armani jesen/zima 2023. Giorgio Armani jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Zbog navedenog magazin Vogue poručuje da će clutch torbe biti među najpopularnijim torbama u sezoni pred nama.

Iako će clutch torbe mnoge podsjetiti na krajnje nepraktične torbice koje se nose u noćne izlaske, u sklopu ne tako davno prikazanih kolekcija pojavljivali su se modeli praktični za svakodnevne aktivnosti.

Gabriela Hearst jesen/zima 2023. Gabriela Hearst jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Radi se o torbama koje su dovoljno prostrane da u njih stavite osobne stvari. Svoje verzije clutch torbi predstavili su brendovi kao što su Miu Miu, Bottega Venta, Ferragamo...

Ferragamo jesen/zima 2023. Ferragamo jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Nije dugo trebalo da zaljubljenice u modu i it-djevojke prigrle ovaj trend, a ako se pita magazin Vogue - i sami biste za sezonu pred nama trebali u svoju svakodnevnu garderobu uvrstiti clutch torbu.

15 fotografija koje dokazuju da se na hrvatskim ulicama mogu vidjeti baš dobre torbe Torbica modne kuće Dior sjajno se uklopila u Zagrebačko street style izdanje Jacquemus torbice su jako čest prizor na zagrebačkim ulicama Louis Vuitton torba u zadarskom street style izdanju +11 Marc Jacobs torbica kao dio splitskog street style izdanja

Najljepše torbe Vanje Modrić: 10 modela o kojima sanjaju žene diljem svijeta Vanja Modrić nosi torbu modne kuće Chanel, kultni model 11.12 Model 11.12 modne kuće Chanel Vanja Modrić s torbom Lady Dior +15 Vanja Modrić i Luka Modrić

Torbe su bile i jedna do tema video-serijala Dresokd, a savjete stilista Marka Grubnića o bezvremenskom modnom dodatku pogledajte u nastavku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju