Čokoladni deserti nisu rezervirani samo za hladnije mjesece. Dokazuje to i ova fina krema s dodatkom grčkog jogurta i meda.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNU KREMU:
100 grama tamne čokolade
70 ml mlijeka
3 žlice meda
150 grama grčkog jogurta

PRIPREMA:
1. Zagrijte mlijeko u loncu, pa ga prelijte preko nasjeckane tamne čokolade.

2. Ostavite tako jednu minutu, pa sve dobro promiješajte.

3. Ulijte med i dobro promiješajte. Ostavite da se smjesa malkice ohladi.

Čokoladnu kremu najbolje je poslužiti s voćem
Čokoladnu kremu najbolje je poslužiti s voćem (Foto: Tamara Ivančić / Blog Ave dulcis)

4. Grčki jogurt omekšajte pjenjačom pa umješajte u ohlađenu kremu od čokolade.

5. Stavite u hladnjak do posluživanja, te ukrasite s voćem po želji. Dobar tek!

SAVJET PLUS:
Čokoladnu kremu možete obogatiti likerom od naranče, ili napraviti verziju s bijelom čokoladom te poslužiti uz hrskave listiće kokosa i marakuju.

Više slatkih i slanih recepata Tamare Ivančić pronađite na njenom blogu Ave dulcis.