Black Friday, odnosno Crni petak američki je koncept i fenomen koji simboliziraju veliki popusti, redovi pred trgovinama, pa i nemilosrdne borbe za komad odjeće ili tehnologije.

Galerija Black Friday idealna je prilika za kupnju blagdanskih poklona Šopingirati možete u trgovinama, ali i online Lancôme La Vie est Belle +5 Sport Vision, 699 kn (na Black Friday na webu popust do 60 posto, u trgovinama popust 30 posto)

Prizori borbe Hrvatsku za sada zaobilaze, ali ne i koncept Crnog petka. Iako je priča aktualna tek nekoliko godina, mnogi Hrvati željno isčekuju popuste u trgovinama, koje koriste i za početak blagdanskog šopinga. Zato smo za vas izdvojili lokacije na kojima ćete povodom Crnog petka moći ili već možete povoljnije šopingirati.

1. H&M

Već danima se u H&M-u pripremaju za Crni petak, a nakon popusta od 30 posto, na red je u online trgovini došao i popust od 50 posto, koji je idealna prilika da ugrabite neki svevremenski komad koji vam je do sada bio malo preskup, novu torbu, donje rublje ili neki komad koji će biti savršen božićni poklon za mamu, sestru, najbolju prijateljicu...

2. C&A

Ljubiteljice brenda C&A također će doći na svoje na Black Friday. Njihova online trgovina već sada nudi popust od 20 posto na cijeli asortiman uz napomenu da vrijednost vaše kupovine da biste ostvarili popust mora biti iznad 29 eura.

3. IKEA

Ovaj lanac namještaja Crni petak obilježit će popustima na bijele komade. Tako će se u njihovoj ponudi koja počinje 23., a završava 25. studenog naći odabrani bijeli komadi na sniženju od 20 posto.

3. Links

Povodom Crnog petka trgovina organizira veliku akciju i popuste do čak 70 posto na proizvode informatičke opreme, mobitele, dronove i još mnogo toga. Akcija na Black Friday održat će se u trgovini na zagrebačkoj Trešnjevci, koja svoja vrata otvara u 8 sati. Otvorena će biti sve do 20 sati uz bitnu napomenu da će proizvodi na popustu biti samo na dan događanja u ograničenim količinama.

4. Sport Vision

Ova trgovina sportske opreme povodom Black Fridaya nudi cijelu seriju različitih popusta. Tako će oni na webu iznositi do 60 posto, dok će popust u trgovinama biti 30 posto na nesniženi i dodatnih 10 posto na već sniženi asortiman. Također, trgovine Sport Visiona u Osijeku, Dugopolju i u Designer Outletu Croatia za svoje kupce imaju i akciju 2 + 1 gratis.

5. Buzz

Ova trgovina koja nudi jedinstveni asortiman odjeće, obuće i opreme povodom Crnog petka na webu ima popuste do 70 posto, dok će kupci koji posjete njihove trgovine moći iskoristiti 30 posto popusta na nesniženi asortiman tenisica i modnih dodataka. Dodatnih 10 posto popusta čeka i kupce koji posjete njihovu trgovinu u Designer Outletu Croatia.

6. Studio Moderna

Tvrtka Studio Moderna, koja je vlasnik brendova Top Shop, Dormeo, Delimano, Walkmaxx i Rovus, svojim kupcima nudi popuste od 50 do 80 posto.

7. Mikronis

Ako ste razmišljali o nabavci novog laptopa, mobitela ili gaming opreme ili nešto od toga možda želite nekome kupiti na poklon, onda je Crni petak idelano vrijeme da posjetite neku od trgovina Mikronisa u kojima vas 23. i 24. studenog očekuju popusti do 50 posto na laptope, mobitele i gaming opremu.

8. Douglas

Sigurno se na popisu onih kojima kupujete božićni poklon nalazi neka zaljubljenica ili zaljubljenik u kozmetiku i parfeme. Da si uštedite novac i na vrijeme kupite savršeni božićni poklon, posjetite parfumerije Douglas, koje povodom Black Fridaya nude popust od 20 posto.

9. Play Station

Black Friday prilika je da uštedite do 35 posto na PlayStation®VR Starter Pack i otkrijete niz popularnih naslova po niskim cijenama. Sigurno u svojoj blizini imate nekog zaljubljenika u svijet igara, pa i ovo može biti idealna prilika da ulovite jeftiniji božićni poklon.

10. Foreo

FOREO popusti povodom Black Friday tjedna vrijede u periodu od 23. do 27. studenog. Uređaji UFO i UFO mini su na popustu od 25 posto, kao i LUNA mini 2, dok je LUNA 2 snižena 30 posto, a 30 posto snižene su i ISSA 2 i ISSA mini 2 električne četkice.

11. Lesnina

Svi kupci Lesnine XXXL, u centrima, ali i na web shopu, u petak, 23.studenog također će moći ostvariti nevjerojatne popuste. Ako ste u potrazi za bilo kakvim komadima namještaja, sutrašnji je dan sjajna prilika da ga napokon kupite po povoljnijim cijenama.

BUDITE OPREZNI PRILIKOM ONLINE KUPOVINE

Uoči Crnog petka policija je objavila upozorenje građanima pozivajući ih da se prilikom kupovine na internetu čuvaju prevare. U nastavku pročitajte korisne savjete za internetske kupce:

1. Prilikom kupovine kupci bi trebali koristiti online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije, kada je to moguće jer je veća vjerojatnost da će tako riješiti moguće probleme.

2. Prije internetske kupovine istražite recenzije.

3. Za plaćanje je bolje koristiti kartice jer tako postoje veće šanse da ostvarite i povrat novca.

4. MUP savjetuje kupcima da plaćanja obavljaju samo preko sigurnog pružatelja usluge plaćanja te da dobro razmisle zatraži li netko od njih uslugu prijenosa sredstava preko banke ili alternativno.

5. Plaćanja je bolje obavljati samo preko sigurne internetske veze, što znači da treba izbjegavati plaćanja preko besplatnih ili otvorenih javni Wi-Fija. Osim toga, plaćati bi trebalo samo na sigurnom uređaju, zbog čega je dobro redovito ažurirati operativni sustav i sigurnosni softver.

6. MUP savjetuje kupcima i da se čuvaju oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode jer ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, to nije istinito.

7. Kupci bi trebali biti sumnjičavi i u slučaju da dobiju oglas kojim su obaviješteni da su osvojili nagradu jer se iza toga možda krije zlonamjerni softver.

8. U slučaju da kupljeni proizvod ne stigne, MUP preporučuje kupcima da kontaktiraju s prodavačem, a ako on ne odgovori na poziv, trebali biste se obratiti banci.

Šopingirati možete u trgovinama, ali i online Šopingirati možete u trgovinama, ali i online Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju