Nakon godine rada od kuće Udruga Nismo same dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m², koji zahtijeva uređenje i ulaganja, pa je Udruga pokrenula GOGetFunding kampanju.

Kampanja je dostupna na na sljedećoj poveznici https://gogetfunding.com/nismosame.

Iz Udruge su poručile da su novi prostor zamislile kao mjesto u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku.

No kako bismo to postigle, prvo ga moramo urediti. Nažalost, prostor koji smo dobile na korištenje nema grijanje, a još je dodatno stradao u potresu.

Zahvaljujemo arhitektima Lotus grupe – Lotus Architecti, koju vodi arhitektica Maja Bručić, koji su besplatno za nas izradili projekt uređenja i troškovnik. No ideju je potrebno provesti u djelo, a mi trenutačno na računu za to imamo 0 kuna.

Svim našim donatorima zapravo dajemo priliku da pomognu onkološkim pacijenticama, od kojih većina živi na rubu siromaštva. Uz to su i usamljene (na usamljenost je dodatno utjecala epidemija koronavirusa), pa im će prostor koji za njih planiramo urediti puno značiti,
poručili su iz Udruge.

Slika nije dostupna Priča jedne lavice: "U sekundi mi se srušio čitav svijet kada sam saznala da imam rak dojke"

Udruga Nismo same do sada je pokrenula dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice (projekt besplatnog prijevoza taksijem i projekt pomoći u kući), a sada im žele osigurati i prostor u kojem se neće osjećati same.

Projekt besplatnog prijevoza taksijem "Nisi sama – ideš s nama!" po uzoru na praksu u razvijenim zemljama pokrenula je novinarka Ivana Kalogjera, a usluge je do sada koristila 371 žena, iz svih krajeva Hrvatske. Drugi projekt, "Žene za žene", koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska.

Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama. U četiri godine djelovanja Udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života.

U Udruzi kažu i kako će o radovima u prostoru i o svim uplatama stalno izvještavati. Svi uplatitelji koji nisu anonimni dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predvidjeli su isticanje imena donatora na zidu zahvale.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju