Dječja iskrenost je jedna od najvećih ljepota života. Nekada nas ona može dirnuti, a drugi put nasmijati do suza. Potonje je pokazala i ilustracija šestogodišnje djevojčice koja je zahvaljujući društvenim mrežama postala viralni hit

Anonimni korisnik na Imguru je objavio fotografiju crteža s opisom: 'Šestogodišnjakinja moje prijateljice nacrtala je ovo u školi,' a isti je u manje od tjedan dana strelovito proširio društvenim mrežama te prikupio više od 2 milijuna pregleda.

View post on imgur.com

Viralna fotografija ilustrira majku djevojčice u dvije faze: neposredno nakon buđenja, te prije nego što izađe iz kuće. Iako je riječ je likovnoj tehnici malog djeteta, jasan je kontrast između prirodno raskuštrane žene u rano jutro i one sređene koja je odabrala odjeću, napravila frizuru te se našminkala.

Većina komentatora na društvenim mrežama oduševljena je dječjom iskrenošću te se smije naglas na likovno ostvarenje šestogodišnje djevojčice, no poneki su se pitali zbog čega bi učiteljica u školi dala djeci ovakav zadatak.

Zahvaljujući viralnom statusu fotografije javili su se neki prosvjetni djelatnici koji tvrde da su ovakvi zadaci uobičajeni u nižim razredima osnovne škole u nekim zemljama, a smišljeni su kako bi djeca na duhovit i sladak način obradovali svoje roditelje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju