Za sve ljubitelje crtića na Netflix 2. veljače stiže DreamWorksov fantastični animirani film "Orion i Mrak", adaptacija istoimene slikovnice Emme Yarlett, koja je u Hrvatskoj objavljena u izdanju Profila. Film "Orion i Mrak" premijerno je prikazan 27. siječnja u Netflixovu kazalištu Tudum u Hollywoodu, a na Netflixu će biti dostupan od 2. veljače.

Režiser animiranog filma Orion i Mrak je Sean Charmatz, a scenarist Charlie Kaufman, koji je napisao scenarij i za Vječni sjaj nepobjedivog uma. Jacob Tremblay posudit će glas Orionu, a velikom Mraku Paul Walter Hauser.

Emma Yarlett, autorica priče o Orionu, britanska je višestruko nagrađivana autorica, ilustratorica i dizajnerica. Glavni junak njezine priče – Orion – doima se poput svakog prosječnog osnovnoškolca: sramežljiv je, skroman i tajno zaljubljen. No u isto je vrijeme i potpuno obuzet iracionalnim strahovima. Boji se čudovišta, osa, oluje, oceana, ubojitih klaunova s oluka, pa čak i pada s litice... Najviše od svega boji se mraka.

Iako Orion promišlja o svim mogućim načinima da se riješi straha od mraka (htio je jesti puno mrkve da bolje vidi u mraku, zarobiti Sunce, obojiti sobu neonskom bojom...), ništa od toga neće mu pomoći, sve dok ga jedne večeri ne posjeti njegov najveći strah – Mrak – i odvede ga na vožnju toboganom oko svijeta kako bi mu dokazao da se noću nema čega bojati.

U izdanju Profila možete čitati i još slikovnica sjajne Emme Yarlett. Njezina najprodavanija serija slikovnica ona je o nestašnom čudovištu Gricku, za koju je osvojila brojne nagrade i priznanja: Gricko: Čudovište koje gricka knjige i Gricko: Lov na knjige, a tu su i Grozomorova gozba te Kralj lav.

Slikovnica 'Orion i Mrak' autorice Emme Yarlett Slikovnica 'Orion i Mrak' autorice Emme Yarlett (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju