Želite li izduljiti lice, pomladiti ga i uljepšati – vizažisti poručuju da sredite obrve. Bez obzira na to preferirate li tanke lukove ili guste linije koje se vraćaju u trend, zahvaljujući britanskom modelu Cari Delevingne, pincetom trebate znati vješto 'rukovati'. Evo što treba izbjegavati prilikom čupanja obrva

1. Nepravilan luk
Mnoge dame pretjeruju s lokacijom vrha luka obrva, odnosno on počinje preblizu korijenu nosa, što odaje "izbrazdan" dojam. Da biste pogodili optimalno mjesto, poslužite se ovim trikom: uzmite bijelu olovku za oči pa povucite zamišljenu liniju od vrška nosa do zjenice oka – mjesto gdje olovka dotiče obrve trebala bi biti najviša točka vaših lukova.

2. Prekratke obrve
Istu olovku pomaknite od vrška nosa do ruba očiju – gdje završava rub olovke, tu bi trebao biti kraj i luka. Mnoge žene zaboravljaju napraviti ovaj jednostavan test, što dovodi do prekratkih obrva koje vizualno povećavaju obujam vašeg lica i čine ga bucmastijim.

3. Čupate od kraja prema unutrašnjosti
Brojne žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz korijen nosa. Kozmetičari savjetuju da krenete od sredine, gdje obično ima najviše dlačica.

Od sredine krećite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova će taktika osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

Najbolje ćete počupati obrve ako ih uređujete kvalitetnom pincetom uz obično ogledalo i na prirodnom izvoru svjetlosti.

4. Koristite ogledalo s povećalom
Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih vidjeti ni vaše prijateljice. Korištenje ogledala s povećalom možda će vam olakšati potragu za onim sitnim izrastom, ali će povećati i cijelo područje obrva te vas zbuniti koliko zapravo dlačica trebate iščupati.

Obrve radije čupajte na prirodnom izvoru svjetlosti – npr. prozoru ili balkonu uz pomoć običnog ogledala.

5. Čupate više od jedne dlake odjednom
Čupanje obrva nije aktivnost koju biste trebali raditi u žurbi. Ako vrijeme želite nadoknaditi povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, vjerojatno ćete iščupati neku dlaku koju niste željeli i tako napraviti 'rupicu' u savršenom luku.

6. Čupate obrve jednom tjedno
Ako zaboravljate na čupanje obrva, velike su šanse da se suočavate sa "šumom'"izraslih dlaka i da teško održavate savršeni luk koji vam je preporučila kozmetičarka.

7. Ne koristite nikakve proizvode za obrve

Ljepota obrva ovisi o kompletnoj njezi ovog dijela tijela. Ako 'iscrtavate' obrve olovkom samo kada pretjerate s čupanjem da bi sakrili "rupu", radite grešku prilikom uljepšavanja. Olovkom za obrve gradi se njezina struktura, puder se nanosi zbog boje, a gel kako bi stabilizirali dlačice i osigurali si savršen luk.

Pripazite i da boja proizvoda odgovara boji vaše kose – samo crnke podnose crnu olovku na obrvama. Ako ste brineta s različitim bojama pramenova, koristite njezinu najsvjetliju nijansu za uređivanje lukova.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju