Dekorirani muffini, kako ih ponekad zovu, cupcakes ili kolačići u čašicama slastica su koja osvaja ljubitelje novih okusa, ali i slastičare koji uživaju u bezbrojnim mogućnostima dekoracije slatkih kolačića

Usudili bismo se čak reći da stiže opaka konkurencija tradicionalnim slasticama, a krije se iza primamljivog naziva cupcakes.

U izradi finih kolačića uživa i ekonomistica Mirjana Šarčević koja je prije dvije godine svojim hobijem počela uveseljavati rodbinu i prijatelje.

'Prednost cupcakesa je što je svaki od njih poseban, a ljudi sve više traže nešto personalizirano, žele darovati nešto što karakterizira određenu osobu, nešto što baš ona voli', rekla je Mirjana otkrivajući da je za nju izrada ukusnih slastica zasada samo hobi, ali kako bi u svakom trenutku karijeru ekonomistice zamijenila slastičarstvom.

Kao i u dekoriranju i aranžiranje cupcakesa pruža bezbroj mogućnosti, pa ih tako možete formirati u krug i bit će u službi torte

Nije joj teško ukrašavati cupcakese do sitnih jutarnjih sati i kaže kako je svaki od njih jedinstven i u izradu svakoga ulaže maksimalan trud.  Zahvaljujući sastojcima samo je nebo granica maštovitim dekoracijama, a ove ukusne i oku ugodne kolačiće u hladnjaku možete čuvati i do tjedan dana.

'Ponekad ih radim kao obični biskvit sa čokoladom i orašastim plodovima ili su samo čokoladne fantazije. Kada je u pitanju dekoracija ako radim ticino masu mora ići krema od maslaca, ali dekoracija može biti i voćna i čokoladna. Najdraže mi je pak kada mi se ne zadaju točne želje već samo neke smjernice, pa mi se razvije mašta i nekako dok ih radim dobijem ideju', kroz osmijeh priča Mirjana.

I baš poput bezbroj mogućnosti dekoriranja i načina prezentiranja ovih kolačića su bezbrojni. Mogu se formirati u krug i tako složeni zamijeniti rođendanske ili za one odvažnije svadbene torte. Nema rezanja na kriške, dosta je da svatko posegne za svojom košaricom.

Život je dobro zasladiti u svakom trenutku, a otvorenost za nove ideje odvest će nas u svijet okusa o kakvima nismo ni sanjali.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju