Cynthiju Nixon u zvjezdanu orbitu lansirala je uloga odvjetnice Mirande Hobbes u seriji 'Seks i grad'. Poslovne žene diljem svijeta identificirale su se s likom Mirande i njezinim čvrstim karakterom


Cynthia Nixo
n trenutno promovira film 'A Quiet Passion' u kojem glumi američku pjesnikinju Emily Dickinson, a tijekom filmskog festivala u Berlinu dala je ekskluzivan intervju ekipi InMagazina.

Slavnu glumicu i danas svi pamte kao Mirandu iz 'Seksa i grada', a njoj to ne smeta: 'Ponosim se time i likom Mirandom. Zapanjena sam koliko je serija još uvijek popularna. U koju god zemlju otišla svi je znaju, a to je nevjerojatno.'

Cynthia Nixon pamti se kao Miranda iz 'Seksa i grada'.

Ova televizijska i kazališna zvijezda vlasnica je prestižne nagrade 'Tony'. Glumom se počela baviti još kao dijete, a roditelji su je upozoravali kako malo dječjih glumaca uspijeva opstati u glumačkom poslu kada odrastu. Međutim, ona se nije obazirala na to i danas je iza sebe ima karijeru koja traje već 38 godina.

Počela sam s 12 godina. Ne bih ništa mijenjala u svojoj karijeri, čak ni pogreške, one su me dovele tu gdje sada jesam, ispričala je. Uskoro će navršiti 50 godina, ali nije time opterećena: '50 mi sada ne zvuči toliko staro, ali nekada… Da ste me pitali s 30 je li 50 puno, rekla bih da jest.'

Nedavno je javno podržala kolegicu Maggie Gyllenhaal koja je osudila holivudsku industriju jer se u odnosu na muške glavne uloge za glavne ženske često biraju 20 godina mlađe glumice. Međutim, nije aktivna samo po pitanju ravnopravnosti muškaraca i žena.

Prije 10 godina dijagnosticiran joj je rak dojke, a kada se izliječila angažirala se kao glasnogovornica u udruzi za oboljele od tumora. Važno je govoriti o stvarima poput raka. Možda ne baš u trenutku dok vam se to događa, ali kada sve prebrodite važno je ispričati svoju priču zbog drugih ljudi koji prolaze kroz isto, zaključila je.

Ako ste obožavateljica serije 'Seks i grad', riješite zabavan test i saznajte koji ste lik iz serije, a cijeli intervju za InMagazin pogledajte u nastavku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju