Ako svako jutro vodite borbu s buđenjem te bez kuhanja i ispijanja kave ne možete zamisliti početak dana, ovaj jednostavni trik je prava stvar za vas. Podići će vam energiju i to za samo 90 sekundi. O čemu se točno radi provjerite u članku

Ova metoda će dobro doći svima onima koji se svako jutro tuširaju, a i dalje se ne mogu u potpunosti razbuditi dok ne konzumiraju kofein.

Iako nema ništa ljepšeg od vrućeg tuša, ujutro to ipak nije najbolja ideja. Naime, polijevanje tijela toplom vodom ponovno će vas učiniti pospanima, jer kada izađemo iz tuša i osjetimo hladniji zrak na koži, drastični pad temperature uzrokuje mirno stanje uma.

Ne radi se o najugodnijem postupku, ali je vrlo uspješan način jačanja energije

Umjesto toga, kako biste se što prije i bolje razbudili trebate se polijevati 30 sekundi hladnom vodom, zatim 30 sekundi vrućom vodom, pa ponovno 30 sekundi hladnom vodom. Možda se ne čini kao najugodniji trik, ali vrlo dobro funkcionira jer otvara kapilare i pojačava cirkulaciju te tako stimulira um i tijelo.

Čak se i slavna Victoria Beckham zaklinje u veliku uspješnost ovog jednostavnog postupka, koji osim jačanja energije ima i antidepresivni efekt tako što šalje visoke razine električnih impulsa u mozak.

Također, ova metoda pomaže pri smanjenju stresa jer povisuje toleranciju, jača imunološki sustav tako što stvara više bijelih krvnih stanica te pomaže pri učinkovitijem sagorijevanju masnoća.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju